InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 21.08.2018 || Hrvatska bilježi 6 posto više dolazaka i noćenja  |  Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina  |   'Doživjela sam stotu jer sam svaki dan pila Stellu'  |  Sir, maslac i jogurt postat će pravi luksuz  |  Tršćanski Illy na meti najvećih kompanija na tržištu kave - cijena 1,6 milijardi dolara  |   Startup za e-cigarete, vrijedan 15 milijardi dolara, širi se iz SAD-u u Europu  |  Visit Macedonia - nova aplikacija za turiste  |  Tikveš vino Kratošija među top 100 na britanskom tržištu  |  Najveći CROburger u Hrvatskoj za gledanje velikog finala na Foodballerki  |  Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu   |  Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran   |  Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma  |  PZ Putniković u Zagrebu predstavio najbolja ljetna vina  |  HTZ u Slavoniju dovodi deset svjetski poznatih blogera i influencera   |  95% Hrvata koristi kartice, 15% svaki dan plaća beskontaktno, a 62% želi plaćati mobitelom   |  Proslavljen Svjetski dan krastavaca i predstavljen 4 br. magazina miss7  |  Svi su dobrodošli na 33. Dane rudarske greblice  |  Barcaffé Barist Tour  |  Pivo nas čini pametnijima i kreativnijima  |  Stigla prestižna priznanja World Travel Awards  |   ||
   

SAD/Izrael: "Meso iz epruvete" do 2020. za 10 dolara po kilogramu

25.05.2018

Tyson Foods, najveći američki proizvođač mesa, investirao je u izraelsku biotehnološku kompaniju koja radi na razvoju „mesa iz epruvete."Riječ je o stvaranju mesa u laboratorijskim uvjetima, koje trebaju imati ekonomsku cijenu i istovremeno poštedjeti živu stoku. 
 
 
Kako se navodi, Future Meat Technologies fokusira se na proizvodnju masnoće i mišićnih ćelija koje su osnova mesa, i jedna je od nekoliko kompanija koja radi na razvoju alternativnih izvora ove proteinske namirnice.
 
Osnivač kompanije i vođa tima naučnika,  Yaakov Nahmias, kaže da je u ovom trenutku prosječna cijena mesa proizvedenog u laboratorijskim uvjetima oko 10.000 dolara po kilogramu, a da je Future Meat Technologies uspio spustiti cijenu na 800 dolara po kilogramu.
 
Naš cilj je da do 2020. godine cijenu svedemo na 5 do 10 dolara po kilogramu
, istaknuo je on.
 
(Izvor: esmmagazine.com)

Nazad
 
 
 
 
back to top