InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 17.01.2019 || EDITEL Adria 8. poslovni doručak u Dubrovniku  |  Trendovima usprkos: Iz Zagreba preselili u Slavoniju  |  Hrvatskim restoranima uručena MICHELINOVA priznanja  |  Što nas čeka na domaćoj gourmet sceni?  |  Svečana premijera predstave „Svaki tvoj rođendan” održana uz promociju vrhunskih vina vinarije Oraho  |   Rab postao prvi Europski otok sporta   |  Prestižna ANWB TOP 2019. nagrada   |  Booking.com predstavlja 5 najboljih iglua i ledenih hotela za nezaboravan zimski odmor  |  Posve novo iskustvo ispijanja zimskih koktela u Glow baru  |  Somersby kuharica za najslađe zimske recepte  |  Vinarija Tomić ponosni je partner projekta „Sigurnim putem dalje”  |  Advent priprema Dane otvorenih butelja  |   Zavirite u ELFS & bubbles!  |  Predstavljanje vinarije Zorić  |  Fuliranje s prstohvatom blagdanske čarolije na Strossmayerovom trgu  |  Dani jadranskih lignji u sjeverozapadnoj Istri  |  Vinske zvijezde 2018  |  Vina Belje imaju najbolju turističku ponudu u Slavoniji i Podunavlju   |  G.E.T. Awards: Bijeli grozd 2018  |  Adria Hotel Forum 2019 održat će se u Beogradu!  |   ||
   

SAD/Izrael: "Meso iz epruvete" do 2020. za 10 dolara po kilogramu

25.05.2018

Tyson Foods, najveći američki proizvođač mesa, investirao je u izraelsku biotehnološku kompaniju koja radi na razvoju „mesa iz epruvete."Riječ je o stvaranju mesa u laboratorijskim uvjetima, koje trebaju imati ekonomsku cijenu i istovremeno poštedjeti živu stoku. 
 
 
Kako se navodi, Future Meat Technologies fokusira se na proizvodnju masnoće i mišićnih ćelija koje su osnova mesa, i jedna je od nekoliko kompanija koja radi na razvoju alternativnih izvora ove proteinske namirnice.
 
Osnivač kompanije i vođa tima naučnika,  Yaakov Nahmias, kaže da je u ovom trenutku prosječna cijena mesa proizvedenog u laboratorijskim uvjetima oko 10.000 dolara po kilogramu, a da je Future Meat Technologies uspio spustiti cijenu na 800 dolara po kilogramu.
 
Naš cilj je da do 2020. godine cijenu svedemo na 5 do 10 dolara po kilogramu
, istaknuo je on.
 
(Izvor: esmmagazine.com)

Nazad
 
 
 
 
back to top