InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Petak, 19.07.2019 || Nova era svježe mljevene kave  |  Najpoželjniji poslodavac u turizmu lansirao novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com   |  Valamar isplaćuje posebnu nagradu zaposlenicima za uspješnu sezonu  |  Ljeto za vinoljupce – besplatne vinske radionice  |  Vinarija Štampar autohtonom sortom Pušipel promiče terroir Međimurja i sjeverne Hrvatske  |  Istria Gourmet Festival u slavljeničkom ruhu  |  Dašak Hvara uz Tomić Opolo Nobile 2018 i melodije klapske pjesme   |  Dani otvorenih butelja – Zlatni vinari Zagrebačke županije 04. 07. 2019.  |  Otvoreni Pelati u samom centru Zagreba  |  Vinski razgovori uz Dalmacijavino   |  21-22.09.2019 – održati će se Trieste Coffe Experts  |  Valamar kreće u izgradnju najvećeg ljetovališta u Hrvatskoj  |  Vino uz žlicu u restoranu Miki's  |  Otvoren G.E.T. Fest - festival vinskog turizma  |   Syrah Miraz Feravina ponovo šampion Bonavite  |  Valamar otvorio dva nova ljetovališta s pet zvjezdica  |  Vinski razgovori uz Franju Kolarića   |  Po drugi puta u Hrvatskoj proslavljen Svjetski dan krastavaca  |  Uspješno predstavljena kvarnerska pjenušava vina u Zagrebu  |  Veliki uspjeh Stocka na prestižnom ocjenjivanju alkoholnih pića „World Dinks Awards“  |   ||
   

SAD/Izrael: "Meso iz epruvete" do 2020. za 10 dolara po kilogramu

25.05.2018

Tyson Foods, najveći američki proizvođač mesa, investirao je u izraelsku biotehnološku kompaniju koja radi na razvoju „mesa iz epruvete."Riječ je o stvaranju mesa u laboratorijskim uvjetima, koje trebaju imati ekonomsku cijenu i istovremeno poštedjeti živu stoku. 
 
 
Kako se navodi, Future Meat Technologies fokusira se na proizvodnju masnoće i mišićnih ćelija koje su osnova mesa, i jedna je od nekoliko kompanija koja radi na razvoju alternativnih izvora ove proteinske namirnice.
 
Osnivač kompanije i vođa tima naučnika,  Yaakov Nahmias, kaže da je u ovom trenutku prosječna cijena mesa proizvedenog u laboratorijskim uvjetima oko 10.000 dolara po kilogramu, a da je Future Meat Technologies uspio spustiti cijenu na 800 dolara po kilogramu.
 
Naš cilj je da do 2020. godine cijenu svedemo na 5 do 10 dolara po kilogramu
, istaknuo je on.
 
(Izvor: esmmagazine.com)

Nazad
 
 
 
 
back to top