InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 25.05.2019 || Novi međunarodni uspjeh Vina Laguna na DWWA natjecanju u Londonu  |  51. Izložba vina kontinentalne Hrvatske  |  Valamar objavio rezultate natječaja „Tisuću dana na Jadranskom moru“  |  Najljepši piknik u gradu oduševio brojne poznate  |   Istria Wine & Walk: Vrhunski istarski vinari oduševili šetače   |  Najbolji voditelj bara na svijetu Declan McGurk otkrio tajnu uspjeha na konferenciji Coca-Cole HBC H  |  Najbolji voditelj bara na svijetu Declan McGurk otkrio tajnu uspjeha na konferenciji Coca-Cole HBC H  |  Otvorena jubilarna dvadeseta manifestacija Urbanovo!   |  Puklavec Family WInes s investicijom u sjevernoj Makedoniji ulazi na tržište crvenih vina  |  Vrgorac počastio Zagrepčane jagodama, pršutom i vinom  |  Booking.com najavio mogućnost boravka u ekskluzivno rekreiranom međunarodnom sjedištu Ljudi u crnom™  |  U čast mediteranskoj kulturi življenja  |  Otvoren bistro Pomeri  |  Valamar Riviera najbolji poslodavac u turizmu i sedmi najpoželjniji među hrvatskim kompanijama  |  Prvo regionalno latte art natjecanje  |  Vinski razgovori uz Borisa Violića  |  Tradicionalni Vrgorac u Zagrebu održava se 18. svibnja  |  Istarska vina oduševila svjetski poznatu sommelierku  |  Počinju Daruvarski dani piva  |  Valamar Riviera će dioničarima isplatiti dividendu u iznosu od 1 kune po dionici  |   ||
   

SAD/Izrael: "Meso iz epruvete" do 2020. za 10 dolara po kilogramu

25.05.2018

Tyson Foods, najveći američki proizvođač mesa, investirao je u izraelsku biotehnološku kompaniju koja radi na razvoju „mesa iz epruvete."Riječ je o stvaranju mesa u laboratorijskim uvjetima, koje trebaju imati ekonomsku cijenu i istovremeno poštedjeti živu stoku. 
 
 
Kako se navodi, Future Meat Technologies fokusira se na proizvodnju masnoće i mišićnih ćelija koje su osnova mesa, i jedna je od nekoliko kompanija koja radi na razvoju alternativnih izvora ove proteinske namirnice.
 
Osnivač kompanije i vođa tima naučnika,  Yaakov Nahmias, kaže da je u ovom trenutku prosječna cijena mesa proizvedenog u laboratorijskim uvjetima oko 10.000 dolara po kilogramu, a da je Future Meat Technologies uspio spustiti cijenu na 800 dolara po kilogramu.
 
Naš cilj je da do 2020. godine cijenu svedemo na 5 do 10 dolara po kilogramu
, istaknuo je on.
 
(Izvor: esmmagazine.com)

Nazad
 
 
 
 
back to top