InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 27.10.2020 || Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |  Valamar nabavlja 100 posto električne energije iz obnovljivih izvora  |  Predstavljeno osam vrhunskih traminaca Srijemskog vinogorja  |  „1. Novinarska berba – Brodski Stupnik“ Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!   |  WINE & BIKE TOUR ERDUT  |  Valamar uspješno stabilizirao poslovanje, očuvao radna mjesta i pokrenuo sezonu  |  Vinska Dama i vinski Gospodin hrvatske vinske scene  |  Novi meni restorana Terbotz na najljepošoj terasi Kontinentalne Hrvatske   |  Zaplovite mirnim morima u ljeto iz snova  |  Vinski razgovori uz veličanstvene tramince Iločkih podruma  |  Čaroban Rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u Ljetu  |  Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |   ||
   

Hrvatska: Badnjak na Fuliranju - riblji meni za prste polizati

20.12.2019
Već tradicionalno, Fuliranje ima svoj special badnji meni. Osim jela iz svakodnevne ponude, restorani i gastro entuzijasti pripremaju nove specijalitete za Badnjak. 
 
 

Japanska kućica Hanami poznata je po svojim slasnim Takoyaki kuglicama od hobotnice, a za Badnjak pripremat će ih s malim twistom - japanske okruglice bit će punjene kozicama. U azijskim badnjim specijalitetima možete uživati i na Pokeraju, uz poke bol s tunom i lososom, pripremaju i varijantu s domaćim štihom - Poke bakalar.
Vrlo interesantnu kombinaciju osmišljava kreativan Chef Palfi na kućici The Garden Bar&Kitchen. Barem jednom tjedno izbacuju neki novitet, a za Badnjak ćete kod njih moći isprobati hot dog s lososom i kozicama. 
 
Najviše volite tradicionalno? I vas čeka bogata ponuda tradicionalnih jela na istarskim i dalmatinskim kućicama. Što je Badnjak bez hobotnice? Black Pepper s Hvara od početka festivala usavršava svoju ‘Hobu po noninom’ i kažu da će za Badnjak biti nevjerojatno slasna. Pravi je to tradicionalni gulaš od hobotnice kakve spremaju none u Dalmaciji. Opat - Vrata Kornata pripremat će brudet od bakalara na Kornatski, a ako ste više za finger food dok ćakulate s prijateljima, nemojte zaobići njihove sjajne riblje grickalice, Fried Fish&Shrimps. 
 
Istrijani se čvrsto drže bakalara na sto načina: Vodnjanka će posjetiteljima poslužiti paštetu od bakalara uz istarski pjenušac, Fermaj Tovara namaz od bakalara, odnosno bakalar na bijelo s domaćim toplim kruščićima i slasne, slane inćune s maslinovim uljem i rukolom. A jeste li ikad probali burger od bakalara? Kušajte ga na susjednoj istarskoj kućici, B.A.B Piantina.
 
Prste ćete polizati i uz Cubismo zaplesati jer od 14 sati na Strossmayerov trg dolazi popularan latino i salsa sastav, koji će vas grijati do kasnog poslijepodneva. Na Fuliranju možete dočekati i Božić, jer za Badnjak kućice su otvorene do tri sata ujutro. U večernjim satima, prije ili poslije polnoćke, svratite, okrijepite se s najbližima i uživajte u blagdanskim trenucima.  
 
Blagdansko radno vrijeme:
24.12 - Badnjak 11 - 03 h
25.12 - Božić 12 - 23 h
26.12 - Sv. Stjepan 12 - 23 h


Nazad
 
 
 
 
back to top