InHoReCa in your country:
|
|
![]() |
HRVATSKA | Četvrtak, 21.01.2021 | || | || |
Hrvatska/Svijet: Chef Melkior Bašić predstavio Hrvatsku na Chefs World Summitu u Monaku28.11.2017
Kao jedini predstavnik Hrvatske na Chefs World Summitu sudjelovao je mladi i perspektivni chef Melkior Bašić. Glavni chef a la carte restorana Alfred Keller Boutique Hotela Alhambra na otoku Lošinju, Melkior Bašić bio je sudionik panela pod nazivom „Divlja berba u okolnom području". Najboljim chefovima iz cijeloga svijeta govorio je o autohtonom bilju i lokalnim namirnicama u kuhinji s obzirom na specifičan stil kuhanja koji njeguje.
Uz chefa Melkiora Bašića, svjetski rendez-vous visoke gastronomije u impozantnom prostoru Grimaldi Foruma u Monaku okupio je 1500 chefova i ugostitelja iz 34 zemlje, više od 100 kulinarskih zvijezda te čak 150 ekskluzivnih brendova.
U organizaciji Gault&Millau Croatia, mladi chef restorana Alfred Keller lošinjske Alhambre našao se uz bok vodećim svjetskim chefovima – Francuzu Regisu Marconu, okrunjen s pet Gault&Millau kapica i tri Michelinove zvjezdice, Španjolcu Joanu Rocu, okrunjen s tri Michelinove zvjezdice, Francuzu Edouardu Loubetu, okrunjen s pet Gault&Millau kapica i dvije Michelinove zvjezdice, i drugima.
Početak je to aktivnosti promocije hrvatske gastronomije i chefova u organizaciji Gault&Millau Croatia. Ovo je prvi put da jedan hrvatski chef sudjeluje kao panelist na ovoj kulinarskoj manifestaciji koja svake godine okuplja najbolje svjetske chefove okrunjene Michelinovim zvjezdicama, Gault&Millau kapicama i drugim prestižnim međunarodnim nagradama.
![]() Filozofija moje kuhinje temelji se na kvalitetnim lokalnim namirnicama. Koncept počiva na tome da im tretiranjem i začinima koje koristimo uzmemo minimalno kako bi u konačnici svojim gostima osigurali maksimum okusa. Jasno definiran pristup hrani i prepoznavanje preferencija gostiju, uz neizostavnu kreativnost prilikom pripreme jela, garancija su uspješnoga rada., rekao je chef Melkior Bašić.
Premda mlad, Melkior Bašić svoja radna iskustva u karijeri stjecao je u 96 kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu. Njegova specijalnost je u korištenju različitih tehnika, primjerice, minimalne termičke obrade ribe, janjetine i divljači s otoka Cresa, a kako bi se zadržala izvorna kvaliteta okusa i postigao gotovo savršen balans. Veliku pozornost posvećuje prezentaciji hrane, stoga su kreativnost i inovacije prisutne u svakom njegovom jelu.
Nazad
|
|
|