InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 08.07.2020 || Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |  Vino vinarije PERAK - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske  |  Meet up: SMART TOURISM 5.0  |  Trend pada turističkih noćenja   |  Socijalni partneri u turizmu dogovorili nastavak primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva  |   ||
   

Hrvatska: Čokolada i pivo se vole

21.10.2017
Pet jedinstvenih slastica koje spajaju tamno Leffe pivo i čokoladu mogu se kušati u omiljenim zagrebačkim slastičarnicama i food barovima

Pri spomenu Belgije većini prvo na pamet padaju dva neodoljiva užitka – vrhunsko pivo i prestižna čokolada. Upravo je zbog tog razloga dobro poznato belgijsko pivo Leffe odlučilo spojiti te dvije delicije kako bi stvorilo jedno neobično iskustvo.

Inspirirani dobro poznatim okusima Belgije i neodoljivom kombinacijom crnog piva i čokolade, majstori deserata iz poznatih zagrebačkih slastičarnica i food barova Cukeraj, Biberon, Meat District, Maxi Pub i Pivana sljubili su čokoladu i Leffe pivo u pet jedinstvenih recepata. Svi ljubitelji čokolade i piva neodoljive slastice već od listopada mogu kušati u navedenim slastičarnicama.

Nadamo se da ćete i vi biti u prilici probati ovu posebnu kombinaciju piva i čokolade, a jedan od recepata za Leffe Brownie tortu dijelimo i s vama. 

LEFFE BROWNIE TORTA

BISKVIT
•1 šalica maslaca
•3/4 šalice kakaa
•2 šalice šećera
•2 jaja
•1 žličica arome vanilije
•2/3 šalice vrhnja za šlag
•2 šalice glatkog brašna
•2 žličice sode bikarbone
•1 žličica soli
•1 šalica tamnog Leffe piva

Priprema: Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. Miksajući maslac s kakaom, u posudu postupno dodavati šećer, jedno po jedno jaje i aromu vanilije. Nadalje, u smjesu dodati brašno, zatim pivo i sve zajedno promiješati. Za kraj preostaje dodati vrhnje za šlag i miješati sve dok ne postane glatko.
Gotova smjesa treba se peći 35-45 minuta.
_________________________________________________________________________________________________

MOUSSE (OD ČOKOLADE I LEFFE PIVA)

•0,5 l vrhnja za šlag
•150 g mliječne čokolade
•50 ml tamnog Leffe piva

Priprema: Vrhnje i pivo zakuhati, ukloniti s vatre, dodati čokoladu i miješati dok se čoklada ne otopi. Vratiti na štednjak i kuhati još minutu. Pustiti da se dobro ohladi u hladnjaku. Ohlađenu smjesu potrebno je miksati u pivski mousse kojom će se premazati biskvit.


PRELJEV

•3/4 šalice tamne čokolade
•1/2 šalice vrhnja za šlag

Priprema: Izlomiti tamnu čokoladu u posudu i preliti je zakuhanim vrhnjem, pustiti da odstoji nekoliko minuta i lagano promiješati dok se čokolada do kraja ne otopi. Dobiveni umak preliti preko zagrijane Leffe Brownie torte, a na vrh dodajte jednu žlicu moussea od čokolade i pive kako biste u potpunosti uživali u ovoj nesvakidašnjoj kombinaciji.



Nazad
 
 
 
 
back to top