InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 02.07.2020 || Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |  Vino vinarije PERAK - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske  |  Meet up: SMART TOURISM 5.0  |  Trend pada turističkih noćenja   |  Socijalni partneri u turizmu dogovorili nastavak primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva  |  Vinolog predstavlja: Wine to go - uživanje u vinu bilo kada i bilo gdje  |  Vinarija Sokač iz Zagorja ima najbolju graševinu izvan Kutjeva   |  Divan je kićeni Srijem:“Protkani zlatom"  |  Vinski razgovori uz Bolfan Vinski Vrh  |   ||
   

Hrvatska: Dalmatinski pršut za prste polizat

15.11.2017
Ako se ovoga ljeta tijekom odmora u Dalmaciji niste pobrinuli da na vašem stolu u hladnijim danima zamiriši vrhunski dalmatinski pršut, na raspolaganju su vam dvije opcije. Možete direktno kontaktirati proizvođače svoje omiljene dalmatinske delicije i moliti ih da vam ju dostave na adresu ili se baciti u potragu po zagrebačkim pršutoreznicama, delikatesnim dućanima i šoping centrima. 

Želite li skratiti slatke muke i iznenaditi nepce provjereno odličnim dalmatinskim pršutom, prošećite do centra Zagreba. U Ilici se smjestio dućan Smjeli istoimene tvrtke iz Dugopolja. Njezini pršuti nositelji šampionskih titula na međunarodnim i domaćim sajmovima, osvojit će vas osebujnom aromom, blagim slanim okusom i crvenkastom bojom.
 

Nije svaki pršut dalmatinski

Ne može svaki pršut proizveden u Dalmaciji nositi ime dalmatinski. Ta čast pripada samo onom koji je proizveden po strogoj specifikaciji i zaštićen EU oznakom zemljopisnog podrijetla, ističe Vlade Prančić, vlasnik tvrtke Smjeli te dodaje kako je specifikacijom strogo propisana svaka pojedina faza proizvodnje kroz parametre koji se moraju poštovati. 

Propisana je čak i vrsta drveta koju je dozvoljeno koristiti prilikom dimljenja, a to su grabovina, bukva i hrastovina. Ovo je jedan od rijetkih proizvoda koji u sebi ne sadrži nikakve aditive, konzervanse i bojila, a važno je i istaknuti da bez obzira na podrijetlo sirovine ona mora biti visoke kvalitete, ističe Vlade, kojem su znanje u proizvodnji pršuta prenijeli otac i djed. U njihovoj konobi u Dugopolju nikad nije nedostajalo pršuta, a najbolji primjerci iznosili su se u posebnim prigodama i za vrijeme blagdana. 

U odličnim uvjetima i idealnom prirodnom okruženju, po toj tradicionalnoj recepturi i pod sloganom kao nekad, nastaju pršuti Smjeli koji su zaveli najzahtjevnija nepca i poznavatelje ove tražene dalmatinske delicije.



Nazad
 
 
 
 
back to top