InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 21.01.2021 || Novo veliko priznanje novigradskom kampu   |  Prijavite se na online gin radionicu by Murska Dekla!  |   Šesti Vinart Grand Tasting održat će se u novom terminu u ovoj prijelaznoj 2021. godini   |  Valamar osigurao blagdansku potporu za djelatnike, uz podršku lokalnim proizvođačima i OPG-ovima  |   Valamarovi hoteli i ljetovališta i ove godine dobitnici najprestižnijih turističkih nagrada World   |  Valamar se uključio u projekt „Elements of AI“ – najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligencij  |  Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa  |  Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |   ||
   

Slovenija: Devet medalja na Agri za Goriška Brda

19.08.2014
Vinarija Goriška brda dobila je devet odličja na ocjenjivanju vina u Gornjoj Radgoni.
 
Najbolje su ocijenjeni crveni Cabernet sauvignon i Merlot iz linije Bagueri, koji su dobili zlatne medalje. Pjenušac Bagueri Rosé, dobitnik je srebrne medalje. Srebrne medalje osvojili su i Lijepa crvena, Rebula, Sauvignon blanc i Cabernet sauvignon Quercus, Chardonnay Bagueri te Sivi pinot Bagueri.
 
Zrela vina društva Bagueri, koja su ime dobila po zadnjem grofu iz Dobrove, Silveriu de Bagueriju, dozrijevaju u hrastovim bačvama te su iznimno bogata.
 
Sudjelovanje na tom ocjenjivanju dio je njihovih nastojanja u podupiranju prirodnom uzgoju, očuvanju kulturne baštine i radnih mjesta u ruralnim dijelovima.
 
Njihovi vinogradi rastu na strminama, gdje druge biljke dugoročno teže uspijevaju. Autohtone i tradicionalne sorte tu su se udomaćile i najbolje prilagodile okolini. Proizvodnja grožđa je na tim položajima otežana te time si skuplja. No, kako bi bilo vidjeti te provincije bez vinograda?
 
Proizvođači vina posjeduju posebna znanja i vrijednosti, stoga su značajni nositelji kvalitete tih proizvoda koji imaju znatno veće vrijednosti nego što su samo podrijetlo i okus, rekao je ravnatelj Insituta Cervim Gianluca Macchi, koji organizira ocjenjivanje Vina di montagna.

Nazad
 
 
 
 
back to top