InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 26.05.2020 || Suradnja HTZ-a i renomiranog australskog portala Chef's Pencil  |  Otvaraju se objekti Jadrana d.d.  |  Okus ljeta u bočici- stigla je Somersby lubenica  |  Istarska priča o uspjehu i vinu  |  Bolt pokreće uslugu dostave hrane u Zagrebu - Bolt Food  |  Podrška Valamarovom programu za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“  |  Beč stimulira odlazak u restorane  |  Slovenija: Grad Ljubljana ugostiteljima smanjio najam  |  Jeste li već popili kavu u prvom virtualnom kafiću u Hrvatskoj?  |  HZJZ objavio pravila za hotelijere  |  Predlaže se vaučerska shema   |  Otvorena online vinoteka Iločkih podruma   |  Južnokorejski turistički časopis SRT uvrstio Hrvatsku i otok Rab u TOP 8 destinacija svijeta  |  Trend pada turističkih noćenja se nastavlja  |  Nautički turizam traži omogućavanje plovidbe svim plovilima i gostima  |   Zajednica pustolovnog turizma HGK traži pokretanje svih aktivnosti  |  Hotelijeri traže nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta   |  Kongresni i poslovni turizam u velikim gubicima  |  Nova akvizicija u Badelu 1862  |  Uspješno održani prvi virtualni susreti o turizmu u Hrvatskoj   |   ||
   

Novo iz Feravina: Grasecco i Francesca za dugo toplo ljeto

12.06.2018

Urbani, moderni, intrigantni  - tako bi se mogli opisati novi pjenušci Feravina atraktivnog imena i bogatog dugotrajnog okusa. Grasecco i Francesca novi su trio na domaćoj vinskoj sceni! Osvježavajući i lagani, savršeni za vruće ljetne večeri. Grasecco od sto posto graševine, a Francesca od sto posto frankovke! Nove zvijezde Feravina privući će ljubitelje ovih sorti, ali i mlađu generaciju koji će najprije primijetiti sjajnu modernu etiketu - otkačenu, hipstersku i potpuno drugačiju od svega na što smo navikli kod domaćih proizvođača. 
 

Grasecco se predstavlja u dvije kategorije – brut i ekstra brut, a razlika je u ostatku slasti odnosno šećera. Oba Grasecca nježne su zelenkaste boje, voćnih mirisa zelenih jabuka u kombinaciji s ledenom svježinom i ugodne bademaste gorčine graševine. Francesca je nježne ružičaste boje,  suptilnog mirisa zrelog nara  te bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina. Ovi pjenušci odličan su izbor za aperitiv – unikatni Grasecco bit će i lijepa pratnja uz jela od bijelog mesa, školjke, rižota, plodove mora, hladna predjela, dok uz elegantnu Francescu možete poslužiti voće, voćne deserte, tjestenine i bijelu ribu. 

Ove smo godine podrum u Feričancima opremili novim punionicama za punjenje mirnih i pjenušavih vina. To je moderno postrojenje s tri autoklava za proizvodnju pjenušaca prema charmat metodi, koja je u našem podrumu potpuno nova tehnologija jer smo do sada proizvodili pjenušce klasičnom metodom vrenja u boci. Naši novi aduti – Grasecco i Francesa proizvedeni su novom metodom, ističe Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino. 



Nazad
 
 
 
 
back to top