InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Petak, 19.07.2019 || Nova era svježe mljevene kave  |  Najpoželjniji poslodavac u turizmu lansirao novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com   |  Valamar isplaćuje posebnu nagradu zaposlenicima za uspješnu sezonu  |  Ljeto za vinoljupce – besplatne vinske radionice  |  Vinarija Štampar autohtonom sortom Pušipel promiče terroir Međimurja i sjeverne Hrvatske  |  Istria Gourmet Festival u slavljeničkom ruhu  |  Dašak Hvara uz Tomić Opolo Nobile 2018 i melodije klapske pjesme   |  Dani otvorenih butelja – Zlatni vinari Zagrebačke županije 04. 07. 2019.  |  Otvoreni Pelati u samom centru Zagreba  |  Vinski razgovori uz Dalmacijavino   |  21-22.09.2019 – održati će se Trieste Coffe Experts  |  Valamar kreće u izgradnju najvećeg ljetovališta u Hrvatskoj  |  Vino uz žlicu u restoranu Miki's  |  Otvoren G.E.T. Fest - festival vinskog turizma  |   Syrah Miraz Feravina ponovo šampion Bonavite  |  Valamar otvorio dva nova ljetovališta s pet zvjezdica  |  Vinski razgovori uz Franju Kolarića   |  Po drugi puta u Hrvatskoj proslavljen Svjetski dan krastavaca  |  Uspješno predstavljena kvarnerska pjenušava vina u Zagrebu  |  Veliki uspjeh Stocka na prestižnom ocjenjivanju alkoholnih pića „World Dinks Awards“  |   ||
   

Novo iz Feravina: Grasecco i Francesca za dugo toplo ljeto

12.06.2018

Urbani, moderni, intrigantni  - tako bi se mogli opisati novi pjenušci Feravina atraktivnog imena i bogatog dugotrajnog okusa. Grasecco i Francesca novi su trio na domaćoj vinskoj sceni! Osvježavajući i lagani, savršeni za vruće ljetne večeri. Grasecco od sto posto graševine, a Francesca od sto posto frankovke! Nove zvijezde Feravina privući će ljubitelje ovih sorti, ali i mlađu generaciju koji će najprije primijetiti sjajnu modernu etiketu - otkačenu, hipstersku i potpuno drugačiju od svega na što smo navikli kod domaćih proizvođača. 
 

Grasecco se predstavlja u dvije kategorije – brut i ekstra brut, a razlika je u ostatku slasti odnosno šećera. Oba Grasecca nježne su zelenkaste boje, voćnih mirisa zelenih jabuka u kombinaciji s ledenom svježinom i ugodne bademaste gorčine graševine. Francesca je nježne ružičaste boje,  suptilnog mirisa zrelog nara  te bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina. Ovi pjenušci odličan su izbor za aperitiv – unikatni Grasecco bit će i lijepa pratnja uz jela od bijelog mesa, školjke, rižota, plodove mora, hladna predjela, dok uz elegantnu Francescu možete poslužiti voće, voćne deserte, tjestenine i bijelu ribu. 

Ove smo godine podrum u Feričancima opremili novim punionicama za punjenje mirnih i pjenušavih vina. To je moderno postrojenje s tri autoklava za proizvodnju pjenušaca prema charmat metodi, koja je u našem podrumu potpuno nova tehnologija jer smo do sada proizvodili pjenušce klasičnom metodom vrenja u boci. Naši novi aduti – Grasecco i Francesa proizvedeni su novom metodom, ističe Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino. 



Nazad
 
 
 
 
back to top