InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Petak, 04.12.2020 || Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa  |  Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |  Valamar nabavlja 100 posto električne energije iz obnovljivih izvora  |  Predstavljeno osam vrhunskih traminaca Srijemskog vinogorja  |  „1. Novinarska berba – Brodski Stupnik“ Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!   |  WINE & BIKE TOUR ERDUT  |  Valamar uspješno stabilizirao poslovanje, očuvao radna mjesta i pokrenuo sezonu  |  Vinska Dama i vinski Gospodin hrvatske vinske scene  |   ||
   

Free From/Functional Food Expo: Jačanje tržišta gluten-free hrane

23.03.2018
 6. Free From/Functional Food Expo ove godine dolazi u Švedsku, te se odvija od 16. do 17. svibnja 2018. u izložbenom centru Kistamassan u Stockholmu. Tržište slobodnih i funkcionalnih namirnica raslo je eksponencijalno tijekom posljednjih nekoliko godina, ali gluten-free - najveći od tih sektora - sve više jača.
 
 
Očekuje se da će tržište bez glutena dosegnuti 4,7 milijardi dolara do 2020. godine, a novi razvoj proizvoda usmjeren je na proizvode koji imaju bolji profil hranjivih tvari i za veći raspon alergenskih zahtjeva.
 
Folat, alge, grah i drevna zrnca ključni su sastojci koje proizvođači koriste za povećanje proteina i sadržaja joda za hranu bez glutena. Inovacije proizvoda.
 
Za celijakiju, gluten-free je zdravstvena potreba, ali za druge, to je zdrav izbor. Postoji globalni rast zdravstvenih potrošača koji odabiru kupnju bez glutena, osobito u istočnoj Europi. Ove godine, Free From / Functional Food Expo će dočekati 75% više izlagača iz ove regije.Otkako smo počeli, vidjeli smo velike inovacije bez glutena, izjavio je Ronald Holman, direktor izložbe.
 
Nevjerojatno sam uzbuđen zbog susreta s dobavljačima i okusa najnovijih i najvećih proizvoda bez glutena koji dolaze diljem svijeta, dodao je Holman.
 
S više od 275 međunarodnih izlagača, Free From / Functional Food Expo je najbolje mjesto za otkrivanje inovativnosti proizvoda, trendova i uvida na čelu cvjetanja slobodnog tržišta.
 
Za više informacija posjetite www.freefromfoodexpo.com.
 

Nazad
 
 
 
 
back to top