InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 20.01.2021 || Novo veliko priznanje novigradskom kampu   |  Prijavite se na online gin radionicu by Murska Dekla!  |   Šesti Vinart Grand Tasting održat će se u novom terminu u ovoj prijelaznoj 2021. godini   |  Valamar osigurao blagdansku potporu za djelatnike, uz podršku lokalnim proizvođačima i OPG-ovima  |   Valamarovi hoteli i ljetovališta i ove godine dobitnici najprestižnijih turističkih nagrada World   |  Valamar se uključio u projekt „Elements of AI“ – najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligencij  |  Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa  |  Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |   ||
   

Hrvatska: Jadranske lignje na tanjuru vrhunskih istarskih kuhara

30.11.2017
Dani jadranskih lignji, sada već tradicionalna gourmet manifestacija, ponovno se vraća u Sjeverozapadnu Istru. Od 1. prosinca do 7. siječnja, posjetitelji hrvatske prijestolnice vina i izvanredne kulinarske tradicije moći će uživati u brojnim tradicionalnim i nekonvencionalnim jelima od jadranskih lignji. 

Istra je destinacija koja ima bogatu ponudu za cijelu godinu, a ovom manifestacijom potvrđujemo da sezona kod nas nikad zaista ne završava. Svi koji se odluče posjetiti Istru u predbožićno vrijeme moći će uživati u našoj bogatoj turističkoj ponudi u kojoj su Dani jadranskih lignji šlag na tortu. Prošlogodišnja iskustva pokazala su da su ovakve manifestacije iznimno posjećene, jer su bogate i zanimljive, a istovremeno Istra u ovo doba godine pruža priliku za istinski odmor svakome kome je on potreban, izjavila je Michelle Babić, direktorica ureda TZ Općine Brtonigla.
 
 

Ukusna jela ove istaknute i kvalitetne delicije, ove će godine spremati čak deset lokalnih restorana koji su za ovu prigodu pripremili i promotivne cijene. Vrhunski kuhari za svoje su posjetitelje osmislili i nove kreativne recepte kako bi se u njihovoj ponudi našla jela za svačiji ukus. Lignje su tako ukomponirane u više sljedova, u začinjenijim i laganijim varijantama i u kombinaciji sa zanimljivim prilozima. 

Cilj nam je posjetiteljima pokazati da lignje uz malo mašte i kreativnosti, mogu pronaći mjesto na tanjuru u svakoj prigodi. Vjerujem da će naši posjetitelji to znati prepoznati i da će nam se i ubuduće rado vraćati, ali i da će se usuditi eksperimentirati u vlastitoj kuhinji po uzoru na naše kreacije, istaknuo je Anton Kernjus iz konobe Astarea.

Inspirativna jela od lignji u sklopu ove manifestacije pripremaju se u konobama i restoranima Astarea iz Brtonigle, Rondo i Lux Casino Hotel Mulino iz Buja, Giovanni i San Benedetto iz Novigrada, Buščina, Melon i Nono iz Umaga te Toni i Vila Vilola iz Savudrije. 

Sjeverozapadna Istra tijekom godine domaćin je čak četiri različite gourmet manifestacije u kojima posjetiteljima približava istarske specijalitete, kao što su školjke, šparoge i riba list.  Iako se te manifestacije održavaju izvan ljetnih mjeseci, iz godine u godinu bilježe porast posjećenosti, što dodatno potvrđuje da se Istra pozicionirala kao cjelogodišnja destinacija koja svojim posjetiteljima nudi bogatu kulturu i običaje s kojima se gosti uvijek rado upoznaju.



Nazad
 
 
 
 
back to top