InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 14.11.2018 || Restoran Kalelarga u novom ruhu i s novim vlasnicima  |  12. Kongres hrvatskog kampinga u Termama Tuhelj  |  Uspješno predstavljena mlada vina šest međimurskih vinarija  |  Manje od dva tjedna dijele nas od Best Stay-a, jeste li spremni za Dubrovnik?  |  Dani švoja još jednom podsjećaju na vrijednosti ribe list  |  Čak dvije nagrade za Terme Tuhelj na Danima hrvatskog turizma  |  Vina Laguna osvojila dva zlata na prestižnom natjecanju u Italiji  |  Dodijeljene turističke nagrade  |  Hotel Esplanade dobio dvije nagrade  |  #StageOne – 1.364 izvedba CABAres, CABArei-a u One Suite Hotelu   |  7. Dani blatske lumblije  |  2. HOW Festival Poreč  |  Jedinstvena večer za sva osjetila održana u zagrebačkom Takenoku  |  Održana konferencija Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |  Hrvatska bilježi 6 posto više dolazaka i noćenja  |  Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina  |   'Doživjela sam stotu jer sam svaki dan pila Stellu'  |   ||
   

Nova kombinacija: Kafići u Australiji služe kavu s brokulom

15.06.2018

U Australiji se pojavila potpuno nova vrsta kave. Naime, proizvođači su napravili prah od brokule koji se može dodati u kavu.
 

Jedan kafić u Melbourneu već je uvrstio ovu vrstu kave u svoju ponudu. Stručnjaci kažu da se brokula u prahu može koristiti i na druge načine. Naime, ova super hrana se može dodati u juhe, pečenja ili u smoothie.

Iako kava s brokulom ne zvuči baš primamljivo, oni koji su je probali kažu da se povrće uopće ne osjeća. Prah se obično dodaje u espreso s toplim mlijekom.

Prema najnovijim istraživanjima, 51 posto Australijanaca ne jede preporučene dnevne količine povrća i voća. Znanstvenica Mary Ann Augustin tvrdi kako su dvije žlice praha od brokule jednake jednoj porciji povrća.

Budući da je brokula bogata hranjivim materijama kao što su vitamini B, magnezij, kalij i cink, ovaj prah bi mogao imati povoljan utjecaj na zdravlje.

Mnoga istraživanja su pokazala kako je brokula veoma važna kod prevencije i liječenja raznih vrsta karcinoma. Koristi se za snižavanje kolesterola, štiti od bolesti srca, regulira krvni pritisak i probavu.

Bogata je antioksidansima koji ju čine jednom od najzdravijih namirnica.
 
(Izvor: B92.net)

Nazad
 
 
 
 
back to top