InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 08.07.2020 || Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |  Vino vinarije PERAK - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske  |  Meet up: SMART TOURISM 5.0  |  Trend pada turističkih noćenja   |  Socijalni partneri u turizmu dogovorili nastavak primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva  |   ||
   

LJUDSKI RESURSI: Kako do dobrog kuhara?

30.11.2017
Problemi s kvalitetnom radnom snagom u sektoru ugostiteljstva i hotelijerstva unatrag nekoliko godina sve su veći. Razlog je tome veliki odlazak kvalitetne radne snage na zapadnoeuropska tržišta poput Austrije, Njemačke, Irske itd.

Prošlogodišnji statistički podaci nam govore da je nedostatak kuhara na hrvatskom tržištu dosegnuo brojku od 3000 djelatnika i ta brojka ima tendenciju rasta. Najčešći razlog odlaska kuhara na EU tržište su bolje ponude primanja, smještaja, osobnog razvitka i stručnog usavršavanja. 

Postoji još jedan negativan razlog zbog kojeg se kvalitetna radna snaga ne može zadržati u Hrvatskoj, a to je prevelik trošak radne snage. Primjerice, u Hrvatskoj za neto plaću od 1500 eura poslodavac mora izdvojiti bruto iznos od oko 3000 eura, a u zapadnoeuropskim državama taj je iznos daleko manji pa, recimo, u Austriji za neto iznos od 1500 eura austrijski poslodavac izdvaja bruto 2000 eura. Dakle, davanja državi su gotovo 30% manja u Austriji u odnosu na Hrvatsku.

Taj odljev radne snage najviše pogađa ekskluzivni turizam, tj. hotele sa 4 i 5 zvjezdica kojih je u Hrvatskoj sve više. 
 
 

Što očekuje dobar kuhar:
Očekuje normalnu radnu sredinu, mogućnosti napredovanja i usavršavanja, odgovarajući smještaj (ne više od dvije osobe u sobi), plaćene prekovremene radne sate, odgovarajuća primanja koja se za poslove kvalitetnog sezonskog samostalnog kuhara trebaju kretati od 9.000 – 11.000 kuna i, na kraju, dobar kuhar očekuje stalno sezonsko zaposlenje. 
Naš je poslovni tim isključivo specijaliziran u pronalaženju djelatnika vezanih za turističke i ugostiteljske poslove kao što su konobari, pomoćni konobari, barmeni, kuhari, pomoćni kuhari, sobarice, spremačice, recepcioneri...

Naša se baza podataka svakodnevno ažurira i obuhvaća sve regije u Hrvatskoj. Kod nas možete pronaći djelatnika na vrlo brz i jednostavan način. Horeca posao posjeduje bazu kvalitetnih kuhara koji mogu u potpunosti zadovoljiti najzahtjevnije klijente.

(Autor teksta: Mato Galić, Head Recruter, mato@horeca-posao.eu)


Nazad
 
 
 
 
back to top