InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 20.01.2021 || Novo veliko priznanje novigradskom kampu   |  Prijavite se na online gin radionicu by Murska Dekla!  |   Šesti Vinart Grand Tasting održat će se u novom terminu u ovoj prijelaznoj 2021. godini   |  Valamar osigurao blagdansku potporu za djelatnike, uz podršku lokalnim proizvođačima i OPG-ovima  |   Valamarovi hoteli i ljetovališta i ove godine dobitnici najprestižnijih turističkih nagrada World   |  Valamar se uključio u projekt „Elements of AI“ – najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligencij  |  Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa  |  Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |   ||
   

LJUDSKI RESURSI: Kako do dobrog kuhara?

30.11.2017
Problemi s kvalitetnom radnom snagom u sektoru ugostiteljstva i hotelijerstva unatrag nekoliko godina sve su veći. Razlog je tome veliki odlazak kvalitetne radne snage na zapadnoeuropska tržišta poput Austrije, Njemačke, Irske itd.

Prošlogodišnji statistički podaci nam govore da je nedostatak kuhara na hrvatskom tržištu dosegnuo brojku od 3000 djelatnika i ta brojka ima tendenciju rasta. Najčešći razlog odlaska kuhara na EU tržište su bolje ponude primanja, smještaja, osobnog razvitka i stručnog usavršavanja. 

Postoji još jedan negativan razlog zbog kojeg se kvalitetna radna snaga ne može zadržati u Hrvatskoj, a to je prevelik trošak radne snage. Primjerice, u Hrvatskoj za neto plaću od 1500 eura poslodavac mora izdvojiti bruto iznos od oko 3000 eura, a u zapadnoeuropskim državama taj je iznos daleko manji pa, recimo, u Austriji za neto iznos od 1500 eura austrijski poslodavac izdvaja bruto 2000 eura. Dakle, davanja državi su gotovo 30% manja u Austriji u odnosu na Hrvatsku.

Taj odljev radne snage najviše pogađa ekskluzivni turizam, tj. hotele sa 4 i 5 zvjezdica kojih je u Hrvatskoj sve više. 
 
 

Što očekuje dobar kuhar:
Očekuje normalnu radnu sredinu, mogućnosti napredovanja i usavršavanja, odgovarajući smještaj (ne više od dvije osobe u sobi), plaćene prekovremene radne sate, odgovarajuća primanja koja se za poslove kvalitetnog sezonskog samostalnog kuhara trebaju kretati od 9.000 – 11.000 kuna i, na kraju, dobar kuhar očekuje stalno sezonsko zaposlenje. 
Naš je poslovni tim isključivo specijaliziran u pronalaženju djelatnika vezanih za turističke i ugostiteljske poslove kao što su konobari, pomoćni konobari, barmeni, kuhari, pomoćni kuhari, sobarice, spremačice, recepcioneri...

Naša se baza podataka svakodnevno ažurira i obuhvaća sve regije u Hrvatskoj. Kod nas možete pronaći djelatnika na vrlo brz i jednostavan način. Horeca posao posjeduje bazu kvalitetnih kuhara koji mogu u potpunosti zadovoljiti najzahtjevnije klijente.

(Autor teksta: Mato Galić, Head Recruter, mato@horeca-posao.eu)


Nazad
 
 
 
 
back to top