InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Petak, 04.12.2020 || Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa  |  Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |  Valamar nabavlja 100 posto električne energije iz obnovljivih izvora  |  Predstavljeno osam vrhunskih traminaca Srijemskog vinogorja  |  „1. Novinarska berba – Brodski Stupnik“ Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!   |  WINE & BIKE TOUR ERDUT  |  Valamar uspješno stabilizirao poslovanje, očuvao radna mjesta i pokrenuo sezonu  |  Vinska Dama i vinski Gospodin hrvatske vinske scene  |   ||
   

Novo: Lansirana kolekcija Emirates Vintage

07.05.2018

Emirates je predstavio povijesnu kolekciju Emirates Vintage - izbor vrhunskih vina iz svog podruma u Burgundiji koja su bila pohranjena i do 15 godina. Četiri vina koja će ove godine uključiti u svoju ponudu su Château Cheval Blanc 2004, Château Haut Brion 2004, Château Mouton Rothschild 2001 i Château Margaux 1998. Zbog ograničene dostupnosti, ova ekskluzivna vina, bit će servirana u prvoj klasi na odabranim rutama u ograničenom razdoblju.
 

Emirates od 2006. godine kupuje vina s ciljem dugoročnog skladištenja, od kojih su mnoga kupljena 'en primeur' ili dok su još bila u bačvama. Kolekcija Emirates Vintage predstavlja najprestižnija od prikupljenih vina vrlo rijetkog izbora. Ova zrakoplovna kompanija uspjela je nabaviti velike količine zahvaljujući svom jedinstvenom pristupu kupnji vina. Izgradili su izravne veze s nekim od najprestižnijih vinograda na svijetu kako bi svojim klijentima osigurali najekskluzivnija i rijetka vina.

Uspostavili smo izravan odnos s vinarima, odabrali željene vintage primjerke, a zatim ih skladištili u Burgundiji i do 15 godina prije nego što smo odlučili da su spremni za posluživanje. Potrebno je mnogo strpljenja, ulaganja i dugoročnog planiranja. Naš cilj je oduvijek bio element iznenađenja i oduševljavanja naših putnika, a upravo smo im odabranim vinima pripremili  pravu poslasticu, izjavio je Joost Heymeijer, potpredsjednik tvrtke, Inflight Catering, Emirates.

Dodao je: Uložili smo mnogo truda kako bismo na najbolji mogući način predstavili vina iz kolekcije Emirates Vintage. Odvojili smo vrijeme za edukaciju našeg kabinskog osoblja, redizajnirali naše čaše i te kreirali meni koji nudi specijalitete koji se najbolje sljubljuju s ponuđenim vrhunskim vinima, kako se krajnje iskustvo ni po čemu ne bi razlikovalo od primjerice najboljih restorana u najvećim svjetskim gradovima.

Odabrana vina odležala su i do 15 godina u ekskluzivnom Emirates podrumu u Burgundiji

Kolekcija Emirates Vintage lansirana je prošlog tjedna na posebnom letu u Pariz s Chateau Cheval Blanc 2004. Arnaud de Laforcade, komercijalni direktor Estatea, održao je putnicima tečaj na 12 tisuća kilometara visine u legendarnom Emirates A380 Onboard Loungeu. Posebna degustacija omogućila je putnicima da uživaju u Chateau Cheval Blanc 2004 i 2006.

Također, pripremljena su posebna jela kako bi nadopunila svako od ponuđenih vina iz kolekcije Emirates Vintage. Kulinarski tim zrakoplovne kompanije surađivao je sa svojim in-house sommelierima kako bi zajedno razvili jela koja će najbolje dopuniti vina i ponuditi fine dining iskustvo za vrijeme leta.

U skladu s regionalno nadahnutim jelovnicima, jedinstveno jelo je odabrano za svaku rutu i vino. Na primjer, na letovima za i iz Dublina, Chateau Cheval Blanc 2004 bit će serviran s irskim goveđim filetom i krumpirom dauphinoise, vrhnjem, porilukom i špinom, mladom mrkvom i umakom od luka vlašca. Isto vino će biti upareno s divljači i posluženo s umakom od timijana, blanširanom korabom, mladom mrkvom i brokulom na letovima u Ženevu.

Četiri vina bit će servirana tijekom cijele godine na raznim rutama u Europi, Americi, Aziji i Australiji. Ovaj izbor dokaz je Emiratesovog konstantnog ulaganja u vina Bordeaux te predstavlja vodeći proizvod na njihovom popisu vina koja se serviraju na letovima. Samo prošle godine, ova zrakoplovna kompanija kupila je vina i šampanjce u Francuskoj u vrijednosti 56 milijuna dolara. Od 2006. godine uložila je 780 milijuna dolara u vina iz cijelog svijeta kako bi svojim putnicima pružila nezaboravno kulinarsko iskustvo na letovima. Danas, ponuda Emiratesa sadrži više od 80 vrhunskih vina i šampanjaca koje svakodnevno poslužuju diljem svoje mreže.

U sljedećih nekoliko godina, u kolekciju Emirates Vintage bit će dodano više vina nakon što postignu optimalnu zrelost. Emirates u svojim vinskim podrumima trenutno pohranjuje 4.7 milijuna boca vina - od kojih će neke biti poslužene tek 2027. godine.

Kolekcija Emirates Vintage (The Emirates Vintage Collection)


Chateau Cheval Blanc 2004

Trenutno se servira na letovima u Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Francuskoj, Nizozemskoj i Ženevi na ograničeno razdoblje. Ovo vino ima mirisnu notu trešnje, maline i latica ruže.

Chateau Margaux 1998

Planirano za letove u Australiju te odabrane azijske rute od lipnja na ograničeno razdoblje. Ovaj 1998 ima miris svježe šljive, crne trešnje i pikantne kupine, s nagovještajem crnog čaja. 

Chateau Haut Brion 2004
Planirano za letove u Ameriku i UK od listopada na ograničeno razdoblje. 2004 sadrži tipične Graves arome crnog ribizla i cigara s daškom crne masline. 

Chateau Mouton Rothschild 2001

Planirano za letove za Njemačku i Austriju od lipnja na ograničeno razdoblje, te za letove za Francusku, Nizozemsku i Ženevu od studenog na ograničeno razdoblje, 2001 ima složen i otvoreni buket s notama kupina, šumskog raslinja i grafita s dodatkom narančine kore.Nazad
 
 
 
 
back to top