InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 15.10.2018 || 7. Dani blatske lumblije  |  2. HOW Festival Poreč  |  Jedinstvena večer za sva osjetila održana u zagrebačkom Takenoku  |  Održana konferencija Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |  Hrvatska bilježi 6 posto više dolazaka i noćenja  |  Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina  |   'Doživjela sam stotu jer sam svaki dan pila Stellu'  |  Sir, maslac i jogurt postat će pravi luksuz  |  Tršćanski Illy na meti najvećih kompanija na tržištu kave - cijena 1,6 milijardi dolara  |   Startup za e-cigarete, vrijedan 15 milijardi dolara, širi se iz SAD-u u Europu  |  Visit Macedonia - nova aplikacija za turiste  |  Tikveš vino Kratošija među top 100 na britanskom tržištu  |  Najveći CROburger u Hrvatskoj za gledanje velikog finala na Foodballerki  |  Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu   |  Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran   |  Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma  |  PZ Putniković u Zagrebu predstavio najbolja ljetna vina  |   ||
   

Hrvatska: Malo obiteljsko poduće osvaja europska tržišta

25.05.2018

Tvrtka Buretić Bregi se već 15 godina bavi mesom i mesnim prerađevinama. Na obroncima Učke Dalibor Buretić nastavio je obiteljsku tradiciju koja više od sto godina uzgaja i proizvodi domaće poljoprivredne i stočarske proizvode od mesa i mlijeka te stvara autohtonu vrijednost.
 

Recepture su naslonjene na tradiciju, međutim usavršene su vlastitim začinskim mješavinama kako ne bi imale okus velike industrije i kako bi zadržale iskonsku kvalitetu i prepoznatljivost. Naše načelo o proizvodima je zapravo  'ono što stavimo u proizvod takav ćemo proizvod i dobiti', a to su jednostavne kombinacije, s vrlo kvalitetnim sirovinama, otkriva Dalibor Buretić

Znaju kako je sve nastalo

Zadnjih osam godina prestali su se baviti prodajom svježeg mesa i fokus poslovanja usmjerili na mesne proizvode koje sami suše i prerađuju. Ovo malo obiteljsko poduzeće od nekadašnjih dvoje-troje zaposlenika danas zapošljava deset ljudi, a početkom godine zahvaljujući europskim fondovima nabavili su i novu opremu. Kako kaže, način proizvodnje na koji su se odlučili je zahtjevniji jer uključuje finu obradu mesa, više vremena za sušenje ili kuhanje. 

Svaki sastojak naših proizvoda ima svoje porijeklo, znamo odakle dolazi i kako je nastao. Surađujemo s vrsnim uzgajivačima s područja Istre, okolice Zagreba i Slavonije te pograničnog područja Slovenije. Posebno nam je draga suradnja s Poljoprivrednom zadrugom s otoka Cresa s kojom smo razvili novu paletu proizvoda od mesa creske janjetine i ovčetine. Isto tako imamo odličnu suradnju s tartufarskom obitelji Karlić iz okolice Buzeta, pohvalio se Buretić

Otkriva i kako tvrtka posljednjih pet godina bilježi rast od 8 do 12 posto svake godine i ostvaruje godišnji promet između 4 i 5 milijuna kuna. U početku su proizvode plasirali po Rijeci i Opatiji, a ubrzo i po cijeloj Lijepoj našoj. Od 2015. opskrbljuju i tržišta Slovenije, Austrije, Francuske i Švicarske pa tako njihovih delikatesa ima i u Hoferu, Lidlu Hrvatska, kao i u nizu delikatesnih trgovina.

Ne želimo biti najveći, već najbolji

Međunarodni trgovački lanci prepoznali su nas kao manje proizvođače kvalitete, a zanimljiva je činjenica da se nismo mi njima nudili već su oni s nama kontaktirali. Kvalitetu izrade i prezentacije naših proizvoda svakim danom prepoznaje sve više ljudi sa zahtjevnijeg djela tržišta visoko rangiranih restorana i hotelskih poduzeća poput Jadranka Hoteli Mali Lošinj, Valamar Riviera, Milenij Hoteli, Liburnija Riviera Remisens, ističe Buretić.
 
Prosječno na mjesečnoj bazi obrade šest do osam tona mesa, a proizvodi su po vrsti uglavnom trajni ili polutrajni poput tradicionalne istarske kobasice koja se izrađuje bez ijednog aditiva. 

Mnoga vrata im je otvorio kuhani pršut kojeg rade po uzoru na talijanski prosciutto cotto, no uz tradicionalan način pripreme.  Tu su i Istarske kobasice s ružmarinom, maslinama i s tartufima, Primorski zapešt-zaseka s ružmarinom ili maslinama, kobasice ili paštete od creske janjetine ili, pak, pašteta od mesa istarskoga goveda boškarina. 
 
Takvi detalji, kao što su strog naglasak na tradiciju, vrlo su duboko uvriježeni u našem narodu. Svjesni smo da ovakav pristup ne  može dati jeftini industrijski proizvod, stoga mi ne želimo biti najveći nego najbolji, zaključuje Buretić.
 
(Izvor: poslovni.hr)

Nazad
 
 
 
 
back to top