InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 19.02.2019 || Valamar Riviera sa sindikatima dogovorila isplatu 13. plaće u neto iznosu od 5.000 kuna  |  Uskoro četvrto, nikad bogatije izdanje sajma Vinart Grand Tasting  |  Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom u kavani Procaffe  |  Predstavljen Aminess Gourmet Lab  |  Predstavnici Turističkih zajednica Raba i Lopara otkrili što očekuju od 2019. godine  |  Digitalna platforma DISH dostupna u Hrvatskoj  |  Vino uz žlicu i Podravku u Aperitivo baru  |   Predstavljena mlada vina berbe 2018.   |  Hotelska grupacija Falkensteiner jača poziciju brenda  |  Booking.com objavljuje finalistice nagrade Technology Playmaker Awards 2019  |  U susret centralnom turističkom događaju u regiji  |  HGK predstavila vina najuglednijim ugostiteljima Berlina  |  Ledena berba u PP Orahovica  |  Odličan rezultat adventa na Rabu  |  EDITEL Adria 8. poslovni doručak u Dubrovniku  |  Trendovima usprkos: Iz Zagreba preselili u Slavoniju  |  Hrvatskim restoranima uručena MICHELINOVA priznanja  |  Što nas čeka na domaćoj gourmet sceni?  |  Svečana premijera predstave „Svaki tvoj rođendan” održana uz promociju vrhunskih vina vinarije Oraho  |   Rab postao prvi Europski otok sporta   |   ||
   

Sheraton Zagreb hotel: Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak

18.09.2018

I ove godine cilj nam je predstaviti i razgovarati o potencijalima, mogućnostima, pozitivnim praksama i rješenjima za razvoj cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj te razviti prijedloge kako potaknuti i razvijati cjelogodišnji turizam. Istaknut ćemo nužnost razvoja destinacija kao preduvjet produženja sezone, a jedna od tema bit će i kulturni turizam s obzirom da smo u godini kulturne baštine. Dovest ćemo niz domaćih i stranih stručnjaka koji će nam iznijeti svoja znanja, pozitivna iskustva te sudjelovati u kvalitetno vođenim panel raspravama.
 


Konferencija će i ove godine biti internacionalna (HR, A, SLO, HU, BiH), jednodnevna, dinamična, organizirana u vidu kratkih predavanja stručnjaka i primjera pozitivne prakse te panela u kojima će se razmatrati i kreirati potencijalna rješenja za razvoj cjelogodišnjih destinacija i mogućnosti produljenja sezone.
Pokrovitelj konferencije je Ministarstvo turizma RH.

Prva konferencija o cjelogodišnjem turizmu održana 2017. godine bila je izuzetno uspješna, predstavila je iskustva i razmišljanja 30-tak eminentnih stručnjaka domaćeg i regionalnog turizma i privukla gotovo 300 sudionika – predstavnika hotela, toplica, turističkih tvrtki i obrta, turističkih agencija, turističkih zajednica i gradova. Primili smo mnoge pohvale za inicijativu i organizaciju te posebno za odabir tema i predavača koji su bili iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i BiH. Kako je bilo možete vidjeti ovdje.
Cilj konferencije je:

Identificirati potencijale, mogućnosti, pozitivne prakse i rješenja /recepte za razvoj cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj
Upoznati uspješna iskustva i prakse susjednih zemalja
Razviti prijedlog hrvatskog koncepta razvoja kontinentalnog turizma uz aktivno sudjelovanje predstavnika ključnih turističkih i gospodarskih institucija i poslovnih subjekata iz Hrvatske te stručnjaka iz regije (Slovenija, Austrija, Mađarska, Italija, Srbija)

Predstaviti rješenja za osiguranje tražene kvalitete i inovativnosti na svjetskoj razini
Konferencija će ponuditi nova znanja i ideje malim i srednjim subjektima, poduzetnicima i obrtima, ali i motivaciju velikim turističkim subjektima, te potaknuti njihov razvoj, uključivanje u turizam na neke nove načine, nove investicijske korake te realizaciju brojnih konkurentskih prednosti o čemu ovisi i razvoj cjelogodišnjeg turizma.


Kome je namijenjena?Direktorima i predsjednicima uprava velikih turističkih kompanija

Poduzetnicima i obrtnicima koji sudjeluju u turističkom procesu i prihodu

Predstavnicima turističkih i gospodarskih institucija

Predstavnicima turističkih zajednica

Stručnim te drugim udrugama

Drugim osobama i subjektima koji jesu, ili bi tek mogli biti, uključeni u hrvatski turizam

 
Zašto sudjelovati?


Prva konferencija koja se bavi cjelogodišnjim turizmom u Hrvatskoj

Konferencija okuplja ključne turističke institucije i stručnjake iz Hrvatske i regije

Događaj u kojem svi koji vide potencijal 365 moraju sudjelovati

Prilika za direktan utjecaj na razvoj cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj

Mjesto susreta i komunikacija

Izvor novih znanja i ideja te edukacijski paneli

Networking – nove poslovne mogućnosti, upoznavanje novih partnera


Dobit ćemo odgovore na niz pitanja vezana uz razvoj turizma i posebno turističkih destinacija, za što je potrebna suradnje, odlučnost i ustrajnost, no isto tako kreativnost i originalnost. Trebamo li jasnu strategiju razvoja cjelogodišnjeg turizma? Kako privući ozbiljne investitore? Što može učiniti lokalna samouprava i može li svatko od nas biti nositelj razvoja cjelogodišnjeg turizma? Imamo li dovoljno znanja za to? Kako osigurati traženu kvalitetu i suvremenost te kako slijediti svjetske trendove? Odgovore će dati Konferencija Može li HR turizam 365? – 2. korak!

Konferencija će se baviti temama:

Uspješni slučajevi iz prakse – Slovenija, Austrija, Mađarska i Hrvatska
Identifikacija hrvatskih potencijala i zabluda u razvoju cjelogodišnjeg turizma
Analiza potencijalnih turističkih sadržaja i ponude
Kako biti drugačiji – autentičnost i očuvanje tradicionalne i kulturne baštine
Trendovi u cjelogodišnjem i kontinentalnom turizmu u svijetu te kako ih slijediti i kreirati
Formula za razvoj cjelogodišnjeg turizma/destinacija u Hrvatskoj – što je potrebno od države, lokalne samouprave, lokalne zajednice, potencijalnih investitora, poduzetnika i obrtnika, lokalnog stanovništva
Konferencija je jednodnevna, dinamična, organizirana u vidu kratkih predavanja stručnjaka i primjera pozitivne prakse te panela na kojima će se razmatrati i kreirati potencijalna rješenja nabrojanih tema.


Uključite se i detalje pronađite na webu.

Nazad
 
 
 
 
back to top