InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 23.01.2018 || Feričanci proslavili Vince!  |  Otvoren Wurst Bar u Teslinoj 7!  |  Proslavljeno Vinkovo u Iločkim podrumima  |  Elegantan hotel za savršeno opuštanje u blizini starog grada Raba  |  Promocija kulturne baštine i turističke ponude Međimurja u Zagrebu  |  Feravino izvozi u 15 zemalja  |  En Primeur 2018, kušanje mladih graševina, pošipa i drugih sorti  |  Izvoz konjaka porastao treću godinu zaredom  |   Velika promocija novog Coca-Cola proizvoda  |  Ministar turizma Gari Cappelli u Veneciji na svečanom otvaranju Turističke godine EU-Kina  |  4. Whisky sajam Zagreb 2018 očekuje oko 3000 ljubitelja whiskyja  |  Sustav eVisitor treća najbolja turistička inovacija u svijetu   |  Pivo se vratilo sa stilom i Ambev očekuje profit, tvrdi UBS  |  Booking.com dodijelio nagrade “Guest Review” za 2017. godinu  |  Zlatarna Celje kupila zemljište u Ljubljani   |  Započnimo godinu u velikom stilu: 2. Salon pjenušavih vina   |  Adriapura: Romantični bijeg u dvoje  |  Hilton otvorio hotel na jezeru Como  |  Metro izvijestio o rastu prodaje, HoReCa glavni pokretač rasta  |  ADRIA HOTEL FORUM, 14. -15.02.2018.  |   ||
   

Makedonija: Novo ugostiteljsko udruženje – Horekaši

24.11.2017
Ugled ugostitelja je narušen, suočavaju se s nedostatkom kadrova, a skraćeno radno vrijeme ne ostavlja prostora za zaradu, kažu ugostitelji iz novoformiranog udruženja Horekaši. Iz Udruženja traže pisanje nacionalne strategije koja bi im omogućila plaćanje nižih poreza, smanjenje inspekcijskih pritisaka i produženje radnog vremena do 1 sat poslije ponoći.

Ono što traže jedan je dodatni sat tijekom kojeg bi mogli isprazniti barove. Osim toga, svaki put kad je državni budžet slabiji, oni su cilj inspekcijskih kazni, objasnio je Ilija Argirovski, član UO Horekaši.
 
 

Kako su još poručili, udruženje bi trebalo svoje stavove braniti ekonomskom analizom koju će izraditi nekoliko konzultanata. 
Sa Zakonom o pušenju nisu zadovoljni, ali za početak će tražiti male izmjene.

Prema statistici, od 700 tisuća ljudi koji su zaposleni u Makedoniji, u ugostiteljskoj djelatnosti s punim radnim vremenom radi oko 150 tisuća. Ugostitelji smatraju da je taj broj još veći kad se dodaju i sezonski radnici i studenti koji rade kao konobari.



Nazad
 
 
 
 
back to top