InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 21.01.2019 || EDITEL Adria 8. poslovni doručak u Dubrovniku  |  Trendovima usprkos: Iz Zagreba preselili u Slavoniju  |  Hrvatskim restoranima uručena MICHELINOVA priznanja  |  Što nas čeka na domaćoj gourmet sceni?  |  Svečana premijera predstave „Svaki tvoj rođendan” održana uz promociju vrhunskih vina vinarije Oraho  |   Rab postao prvi Europski otok sporta   |  Prestižna ANWB TOP 2019. nagrada   |  Booking.com predstavlja 5 najboljih iglua i ledenih hotela za nezaboravan zimski odmor  |  Posve novo iskustvo ispijanja zimskih koktela u Glow baru  |  Somersby kuharica za najslađe zimske recepte  |  Vinarija Tomić ponosni je partner projekta „Sigurnim putem dalje”  |  Advent priprema Dane otvorenih butelja  |   Zavirite u ELFS & bubbles!  |  Predstavljanje vinarije Zorić  |  Fuliranje s prstohvatom blagdanske čarolije na Strossmayerovom trgu  |  Dani jadranskih lignji u sjeverozapadnoj Istri  |  Vinske zvijezde 2018  |  Vina Belje imaju najbolju turističku ponudu u Slavoniji i Podunavlju   |  G.E.T. Awards: Bijeli grozd 2018  |  Adria Hotel Forum 2019 održat će se u Beogradu!  |   ||
   

Makedonija: Novo ugostiteljsko udruženje – Horekaši

24.11.2017
Ugled ugostitelja je narušen, suočavaju se s nedostatkom kadrova, a skraćeno radno vrijeme ne ostavlja prostora za zaradu, kažu ugostitelji iz novoformiranog udruženja Horekaši. Iz Udruženja traže pisanje nacionalne strategije koja bi im omogućila plaćanje nižih poreza, smanjenje inspekcijskih pritisaka i produženje radnog vremena do 1 sat poslije ponoći.

Ono što traže jedan je dodatni sat tijekom kojeg bi mogli isprazniti barove. Osim toga, svaki put kad je državni budžet slabiji, oni su cilj inspekcijskih kazni, objasnio je Ilija Argirovski, član UO Horekaši.
 
 

Kako su još poručili, udruženje bi trebalo svoje stavove braniti ekonomskom analizom koju će izraditi nekoliko konzultanata. 
Sa Zakonom o pušenju nisu zadovoljni, ali za početak će tražiti male izmjene.

Prema statistici, od 700 tisuća ljudi koji su zaposleni u Makedoniji, u ugostiteljskoj djelatnosti s punim radnim vremenom radi oko 150 tisuća. Ugostitelji smatraju da je taj broj još veći kad se dodaju i sezonski radnici i studenti koji rade kao konobari.



Nazad
 
 
 
 
back to top