InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 14.11.2018 || Restoran Kalelarga u novom ruhu i s novim vlasnicima  |  12. Kongres hrvatskog kampinga u Termama Tuhelj  |  Uspješno predstavljena mlada vina šest međimurskih vinarija  |  Manje od dva tjedna dijele nas od Best Stay-a, jeste li spremni za Dubrovnik?  |  Dani švoja još jednom podsjećaju na vrijednosti ribe list  |  Čak dvije nagrade za Terme Tuhelj na Danima hrvatskog turizma  |  Vina Laguna osvojila dva zlata na prestižnom natjecanju u Italiji  |  Dodijeljene turističke nagrade  |  Hotel Esplanade dobio dvije nagrade  |  #StageOne – 1.364 izvedba CABAres, CABArei-a u One Suite Hotelu   |  7. Dani blatske lumblije  |  2. HOW Festival Poreč  |  Jedinstvena večer za sva osjetila održana u zagrebačkom Takenoku  |  Održana konferencija Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |  Hrvatska bilježi 6 posto više dolazaka i noćenja  |  Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina  |   'Doživjela sam stotu jer sam svaki dan pila Stellu'  |   ||
   

Hrvatska: Otvoren Pupitres bar Jelene Šimić Valentić s vinskom listom od 248 vina

11.09.2017
U subotu navečer ljubitelji vina dupke su napunili novi Pupitres bar i preplavili prostor ispred bara u Frankopanskoj ulici, slaveći vino i otvorenje vinskog bara najpopularnije hrvatske sommelierke Jelene Šimić Valentić.

Uz nazočnost nekoliko stotina vinskih zaljubljenika, vinara i kolega iz ugostiteljskog posla, sommelierka Jelena Šimić Valentić otvorila je svoj boutique vinske kulture Pupitres. U emocijama isprekidanom govoru, sommelierka je zahvalila brojnim prijateljima, suradnicima i gostima koji su joj pomogli na ovom nadasve jedinstvenom putovanju koje je svakodnevno prenosila na Facebook stranici bara. Sjajna atmosfera, kao i veliki broj ljudi, glazba, šampanjci i vina iz cijelog svijeta, te slasni zalogaji, osigurali su slavlje do dugo u noć. 

Danas, kada se obilježava točno tri godine od prve održane vinske radionice u Vinskoj školi Jelene Šimić Valentić, Pupitres boutiqe vinske kulture je otvorio svoja vrata i građanstvu. Nastao kao logičan nastavak Jeleninog rada u promicanju vinske kulture i vinarstva, posebice hrvatskih autohtonih sorti, Pupitres će pod njezinim vodstvom već od ovog tjedna nuditi vinske radionice i edukacije o vinima, sljubljivanju vina s hranom, aromama, vinskim regijama i glasovitim vinima iz cijeloga svijeta, što se može vidjeti po maloj vinskoj biblioteci, vinoteci, ali i vinskoj karti bara.  

Vinska karta Pupitresa pomno je rađena i vrlo bogata, a rekla bih i edukativna. Trenutno sadrži 248 vina, od čega nudimo čak 21 šampanjac, a kartu ću osvježavati. Važno je napomenuti da su sva vina s karte dostupna gostima i na čaše. Svakom gostu ću pomoći u odabiru vina i ispričati mu vinsku priču o tome što kuša. Tattinger Prelude bit će šampanjac kuće i svakome preporučujem da dan započne ili završi čašom vrhunskog šampanjca., rekla je sommelierka Jelena Šimić Valentić
 
 
Otvorenje Pupitres bara (Foto: Goran Hrubi)


Jelena je svako vino s karte osobno kušala i odabrala. Takav pristup zauzela je i za svu ostalu ponudu, a posebice za doručak, kavu, čajeve, sirove torte i male zalogaje sa selekcijom sireva i pršuta. 

Sommelierka Jelena Šimić Valentić ističe: Moja vizija i koncept Pupitresa je mjesto na koje bih osobno voljela dolaziti da je ikada takvo mjesto postojalo. Kao poslovna žena često preskočim doručak i odlučila sam u Pupitresu slagati zdrave obroke. Svakog jutra ću potražiti svježe voće na Dolcu, nudimo mi posebno birane žitarice. Uz selekciju čajeva Normann i samo za nas prženu mješavinu kava Lively Roasters Co. otvarat ćemo jutro. Kruh i peciva izabrala sam u fantastičnoj pekarnici Korica. Služit ćemo za nas posebno kreiranu raw tortu Pupitres koju uz još dvije torte radi Mihaela Brijak Devescovi. Nudimo i selekciju najboljih i svjetski poznatih Gligora sireva i drniški pršut, te fantastična maslinova ulja Brist. Ponudu ćemo mijenjati prema mojoj inspiraciji i godišnjim dobima, no uvijek će biti svježa, zdrava i visoke kakvoće.
 
 
Jelena Šimić Valentić sa svojim zaposlenicima (Foto: Goran Hrubi)


Pupitres ima ambijent u kojem će se svi osjećati ugodno što se postiglo bojama, rasvjetom, odabirom materijala, biljaka, lagane glazbene kulise, ali i impozantnim mesinganim lusterima koji izgledaju poput mjehurića pjenušca i projiciraju istu takvu sjenu na zidovima te svodovima od cigle. 

Interijer ne slijedi nikakav trend čime smo htjeli izbjeći sveprisutnu zamku, a to je da većina barova danas sliče jedan na drugi., naglasila je dizajnerica Ivana Ferenčak.    



Nazad
 
 
 
 
back to top