InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 14.11.2018 || Restoran Kalelarga u novom ruhu i s novim vlasnicima  |  12. Kongres hrvatskog kampinga u Termama Tuhelj  |  Uspješno predstavljena mlada vina šest međimurskih vinarija  |  Manje od dva tjedna dijele nas od Best Stay-a, jeste li spremni za Dubrovnik?  |  Dani švoja još jednom podsjećaju na vrijednosti ribe list  |  Čak dvije nagrade za Terme Tuhelj na Danima hrvatskog turizma  |  Vina Laguna osvojila dva zlata na prestižnom natjecanju u Italiji  |  Dodijeljene turističke nagrade  |  Hotel Esplanade dobio dvije nagrade  |  #StageOne – 1.364 izvedba CABAres, CABArei-a u One Suite Hotelu   |  7. Dani blatske lumblije  |  2. HOW Festival Poreč  |  Jedinstvena večer za sva osjetila održana u zagrebačkom Takenoku  |  Održana konferencija Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |  Hrvatska bilježi 6 posto više dolazaka i noćenja  |  Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina  |   'Doživjela sam stotu jer sam svaki dan pila Stellu'  |   ||
   

Zagreb: Otvoren Wurst Bar u Teslinoj 7!

23.01.2018
WURST BAR – nova i drugačija doza street fooda, koji vrijedi probati. Zagrebačka gastro scena odnedavno je bogatija za street food koncept poznatog i prepoznatljivog imena, ali u novom ruhu - Wurst Bar. S ciljem da omogući potpuno drugačiji doživljaj tradicionalnih kobasica, u kombinaciji s drugim pažljivo odabranim street food delicijima, Wurst Bar je otvorio svoja vrata u samom centru metropole, u Teslinoj 7. 

Ono po čemu se primarno razlikuje novi Wurst Bar je koncept, koji predstavlja viziju dvojice talentiranih mladih kuhara Ivana Duke i Marka Mateija, pod čijim je stručnim okom i istančanim nepcem nastao zanimljiv i inovativan meni. Ovaj "chefovski dvojac” u svojim je konceptualnim promišljanjima krenuo od tradicionalnog načina pripremanja nadaleko poznatih austrijskih kobasica, putujući dalje svijetom u traženju inspiracije za ostale street food novosti koje su pripremili. Kobasice su uz originalnu recepturu servirane izvorno, što uz kajzericu podrazumijeva i nekoliko različitih umaka-klasika. 

 

Bogata ponuda

Jednako ukusna je i ponuda hot dogova koji kombiniraju popularnu "frankfurter hrenovku”, ali pripremljenu po posebnoj recepturi ekskluzivno za Wurst Bar. Premda hot dog na prvu zvuči kao nešto već toliko puta kušano i doživljeno, dvojica mladih kulinarskih majstora pobrinula su se da vas u tome razuvjere. Tako su za sve one željne novih i drugačijih okusa pripremili nekoliko jako zanimljivih međunarodnih interpretacija pa će vas tako voditi od New Yorka i Los Angelesa, preko susjedne Italije pa sve do Dalekog Istoka. Iako na prvu zvuči kako je ovo mjesto idealno za gospodu, ostatak ponude brzo će vas uvjeriti u suprotno jer je Wurst Bar jako mislio i pripadnice nježnijeg spola. Dame mogu birati između dvije neodoljive salate, kraljice među salatama, one Cezar, koja dolazi s posebnim "twistom” te jako posebne Chefs’ salate s neobičnim spojem najfinijih azijskih okusa.

Vrhunac cjelokupne ponude predstavljaju četiri specijaliteta, s kojima se Wurst bar sprema istaknuti na zagrebačkoj street food sceni. Iz radionice Duka-Matei dolaze sendviči koji toj jednostavnoj formi daju potpuno drugačiju dimenziju i perspektivu. Uz okusom jedinstvenu talijansku porchettu, istinsku američku deliciju kakva je pulled pork, tu je i  potpuno egzotični vijetnamski Banh Mi te autorski uradak chefova - sto posto hrvatski sendvič, koji spaja posebnosti domaćih aroma. 

Bogatu ponudu Wurst Bara zaokružuje jedna topla delicija idealna za ove hladnije dane - gulaš od govedine, kao istinski austrijski specijalitet. Ono što je zanimljivo spomenuti je da će chefovi Ivan i Marko goste, uz jela iz stalne ponude, neprestano iznenađivati kreativnim street food novitetima koje će ubacivati na meni. Wurst Bar će predstavljati odličan spoj najboljih namirnica, koje će ovaj mladi chefovski dvojac pretvarati u prave street food užitke za svačiji džep. 
 
 
Uređenje prostora

Kako bi uživanje u hrani bilo potpuno Snješka Kožul Papillon, dizajnerica interijera, imala je zahtjevan zadatak kako od malenog prostora svojim konceptom uređenja napraviti vizualno veći. Ključan element u toj transformaciji bila su stilizirana stabla izrađena od metala i postavljena na oba bočna zida. Osim što su i dodatno osvijetljena posebno izrađenom rasvjetom postavljenom na njih, polaganjem na neravne zidove od stare cigle dobila se i zanimljiva igra sjena. Kako bi se prostor još dodatno "proširio” u njega su smještena i metalizirana ogledala na nosačima od istog materijala. Nakon što se navedenim rješenjima stvorio dojam prostranijeg interijera, posebna pažnja posvećena je projektiranju izuzetno malenih, no istovremeno jako svrsishodnih elemenata namještaja koji će gostima omogućiti ugodan boravak u Wurst Baru. Zbog svega navedenog trebao bi postati nezaobilazna točka za sve ljubitelje dobrog zalogaja te jedna od perjanica street food ponude u našoj metropoli.  
 
Osnivači o Wurst Baru:
 
Iza projekta Wurst Bar stoji već poznati dvojac Josip Palić i Zvonimir Kos, no po prvi put u suradnji sa studijem za design Papillon. Da, WB Harmica je bio jedini i prvi lokal tog tipa te smo 20 mjeseci prisutni na gastro sceni.
 
Strastveni dvojac

Ivan i Marko prije svega su strastveni u onome što rade. Za njih je kuhanje i osmišljavanje gastro delicija ljubav, nešto u čemu pronalaze najveću inspiraciju. Obojica imaju 37 godina i jednako su predani onome što rade. Marko je u ugostiteljstvu, odnosno u društvu chefova prisutan desetak godina, radio je u preko 20 restorana, uz bok najboljim hrvatskim kuharima pa je tako svoj trag ostavio u restoranima Mano, Jastožera, Barcelona Spain, Dežman bar... Također, šira ga je javnost upoznala kao sudionika u prvoj sezoni Masterchefa. Ivan pak svoju ljubav prema kuhanju gaji dugi niz godina, poznat je u osmišljavanju novih recepata u kojima koketira s različitim sastojcima. Nakon što su njegove delicije isprobavali samo odabrani, nedavno se odlučio na veliki iskorak te je odlučio svoje kulinarske vještine predstaviti široj publici. Marko i Ivan savršeno se nadopunjuju u onome što rade, a tome u prilog najbolje ide njihov rezultat – jedinstvene gastro delicije.  Vlasnici smo mi, Josip Palić i Zvonimir Kos  (Josip bio vlasnik poznatog bara Jackie Brown od 2005 - 2011.).

Kako se rodila ideja o Wurst Baru?

Često putujemo u Austriju, kako poslovno tako i privatno, i uvijek se počastimo njihovim tradicionalnim kobasicama, u Beču na Grabenu ili u Munchenu na Viktualienmarktu. Uvijek iznova nas oduševi fascinantna kvaliteta i poseban šmek kobasice, senfa, točenog piva. To nas je navelo da krenemo u akciju i potragu za dobrim kobasicama koje bismo potom mogli ponuditi na našem tržištu. Godinu dana smo istraživali i obilazili male obiteljske proizvodnje i onda nam se posrećilo -  pronašli smo idealnog proizvođača i krenuli stvarati ovu priču. Razmišljali smo o tome kako će sve to proći kod nas, ali naši su ljudi dosta vezani za Austriju i ova gastro ponuda nije ništa nepoznato tako da su s tim sve dileme nestale.  
 
Osoblje

Potraga za adekvatnim osobljem nije bila laka, učili smo se svemu u hodu. Imali smo prave eksperte iz Beča za kobasice te smo naše dečke educirali kako se pravilno peku kobasice, koji umak najbolje ide uz svaku kobasicu i sve ostale detelje koji su jako važni ako želimo ponuditi potpun i kvalitetan proizvod. Naravno da je u početku bilo i pogrešaka, ali sada smo sve prebrodili. Zaposlili smo još dva kuhara jer širimo ponudu i spremni smo za špicu u Teslinoj.                                           

Prostor

Uređenje je trajalo gotovo puna 3 mjeseca, a pomogao nam je studio za design Papillon, dizajnerice Snješke Kozul. Radilo se kompletno renoviranje prostora, od poda do stropa i pročelja izvana.Željeli smo dobiti prostor koji je prvenstveno namijenjen kratkim druženjima uz finu hranu i pivicu. Nismo željeli klasičan fast food jer smo se od samog starta vodili prema street foodu. U tom prostoru prije nas je bio Tisak , nažalost klasični tobaco sa spuštenim stropovima i puno knaufa. Vrijednost investicije nije bila velika jer se uključilo puno naših prijatelja (iz kvarta) pa se sve radilo isključivo s puno želje i ljubavi.  Možda je zato i potrajalo (smijeh). 
Prostor ima 20m i ima 16 sjedećih mjesta ugodnih za druženje. Naravno da planiramo imati i terasu ispred lokala što povećava kapacitet sjedenja barem za još 30-ak mjesta.

Ponuda
 
Izvojili bismo svakako originalne austrijske kobasice Kasekrainer sa srednje ljutim senfom, Bratwurst bijela sa curry umakom i toplim kajzericama pečemo sami.  Porchetta sandwich- rolana, začinjena svinjska potrbušina, poslužena u ciabatti s hren umakom i rikolom. Bahn mi sandwich- svinjska potrbušina složena u baguette sa jetrenom paštetom, ukiseljenim povrćem i azijskim umakom Pulled pork sandwich- sporo pečene svinjska plećka poslužena u hambi pecivu sa cole slaw salatom i bbq umakom. Marc and Duca salad - nekoliko vrsta zelenih salata, povrća, dimljena pureća prsa i prženi rižini rezanci preliveni azijskim dresingom 
 
Kreativan pristup

Ciljane goste nemamo jer su kod nas svi dobro došli. Svi oni željni jedinstvenog gastro doživljaja.Ukratko - jednostavno drugačiji i jedinstveni. Street food bar sa drukčijim i kvalitetnim namirnicama. Ako poželite probati najbolju kobasivu ili originalni gulaschsuppe dođite kod nas. Uspjeli smo donijeti dašak Austrije i Njemačke u Zagreb, ali s našim kreativnim i jedinstvenim pristupom, sve pod palicom dva talentirana, mlada i inspirativna chefa. Od ponedjeljka do četvrtka možete doći od 10 sati do ponoći, dok se petkom i subotom družimo sve do dva sata iz ponoći. Nedjeljom smo također otvoreni od 10 do ponoći. Naravno da ćemo uvoditi novosti i to sezonski, a to se odnosi posebno na salate i pork sendviče koje su osmislili naši kuhari i to misleći na ljepši spol. Baza ostaje ista - kobasice i gulaš. Naši chefovi će se pobrinuti da uvijek razvesele naše goste s raznim kulinarskim novitetima. 
 
Duh Španjolske

Od zanimljivijih stvari mogu navesti da imamo španjolske papričice kao apetisser "pimientos de padron" koje poslužujemo u maslinovom ulju s malo krupne soli, a i tu je i točena piva Estrella Damm Barcelona, kao i premium gin-tonic Le Tribute.






Nazad
 
 
 
 
back to top