InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 19.11.2019 || Špin na zagrebačkoj špici   |  Sudjelujte na 14. VINOcomu  |  Svježe mljevena kava vs. instant  |  10 godina Argeta Exclusive okusa  |  Uz mladu Frankovku i Graševinu obilježeno Martinje s potpisom Feravina  |  Burger King predstavlja Rebel Whopper: 100% Whopper, 0% meso  |  Predstavljanje Agrolaguninih proizvoda na zagrebačkoj špici  |  Dvije hrvatske kuće za odmor najbolje u Europi  |  METRO je ponosni partner prestižnog kulinarskog natjecanja Bocuse d'Or Croatia  |  Posjetite Festival mladog vina “Portugizac Plešivica” i sireva iz Zagrebačke županije  |  Mlado Međimurje po drugi put oduševilo svježinom i pitkošću mladih vina  |   Legendarni Kaltenberg proslavio povratak na hrvatsko tržište  |  Valamar očekuje rast prihoda i operativne dobiti na godišnjoj razini između 8 i 10 posto  |  Vino uz žlicu: Variva s Dolca u Hiltonovu restoranu ReUnion  |  Dražen Boban novi predsjednik Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK  |  Restoran Terbotz – jedinstvena gastronomija s najljepšim kontinentalnim pogledom u Hrvatskoj  |  Vinski razgovori uz destilate Rossi  |  Novi trendovi u svjetskom kulinarstvu i hotelijerstvu visoke kategorije na petom izdanju Istria Gour  |  Ekskluzivnom večerom u restoranu Oliveto završeno treće izdanje Aminess Wine&Gourmet Nights   |  Vina Laguna osvojila tri zlata na prestižnom natjecanju u Italiji  |   ||
   

Istraživanje pokazalo: Pivo nas čini pametnijima i kreativnijima

04.07.2018

Dobre vijesti za pivopije – konzumacija piva može vas učiniti pametnijima i kreativnijima. Tvrde to na Sveučilištu u Illinoisu (Chicago, SAD) gdje je napravljen istraživanje na 40 muškaraca u dobi između 21 i 30 godina. Njih 20 popilo je oko 0,5 l piva dok ostali sudionici nisu konzumirali nikakav alkohol.
 
 
 
 
Nakon toga su dobili za riješiti seriju zadataka s asocijacijama. Rezultat je bio na strani ljubitelja piva – riješili su 40 posto više zadataka od svojih trijeznih kolega, te im je za rješavanje zadataka trebalo manje vremena. S druge strane, ispitanici koji su konzumirali pivo i bolje rješavali kreativne zadatke zapravo su ostvarili lošije rezultate na testovima memorije.

S tom teorijom se slaže i Cliff Calvin koji za ovo ima i objašnjenje.

Naš mozak može raditi onoliko brzo koliko radi najsporija moždana stanica. Također, znamo da prekomjerna konzumacija alkohola ubija moždane stanice. No, prirodno je da alkohol najprije ubija spore i slabe moždane stanice. Na ovaj način redovita konzumacija piva eliminira najsporije moždane stanice, te čini mozak bržim i efikasnijim strojem.
 
 
(Izvor.icv.hr)

Nazad
 
 
 
 
back to top