InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Petak, 21.02.2020 || Aminess jedina turistička kompanija nagrađena certifikatom Poslodavac Partner  |  Najbolji hostel na svijetu dolazi na prvu hrvatsku konferenciju o hostelima   |  Osnovana Zajednica poslovnog turizma HGK  |   Vanja Halilović imenovana na poziciju direktorice marketinga tvrtke Kutjevo d.d.  |  Vinart Grand Tasting - nezaobilazno mjesto za sve koji se žele ozbiljno baviti vinom  |  Vodeći hotelijeri i investitori okupljaju se idući tjedan u Zagrebu  |  Kvaliteta najvažnija, ali uz realne cijene  |  Peta godina rekordnih razina turističkih noćenja  |  Vinari trebaju snažniju potporu države  |  McDonald's nagrađen jer zaposlenicima omogućava da ostvare svoj potencijal   |  EN PRIMEUR 2020.:nikad veći broj istarskih vinara i mladih Malvazija  |  Hrvatski vinari u Parizu  |  U Malom Lošinju otvoren prvi HoReCa centar na cresko-lošinjskom otočju  |  Bogati program 6. Whisky Faira Zagreb  |  Vinski razgovori uz noviju istarsku vinariju Valenta   |  San Mauro Muškat momjanski – priča o skladu prirode i ljudske ruke  |  Vino uz slasticu u Procaffeu  |  En Premieur 2020: Istarski vinari na jedan dan sele u Zagreb  |  FOODIN – osobni prehrambeni asistent  |  Više od 150 vrsta whiskyja na 6. Whisky Fairu u Zagrebu  |   ||
   

Istraživanje pokazalo: Pivo nas čini pametnijima i kreativnijima

04.07.2018

Dobre vijesti za pivopije – konzumacija piva može vas učiniti pametnijima i kreativnijima. Tvrde to na Sveučilištu u Illinoisu (Chicago, SAD) gdje je napravljen istraživanje na 40 muškaraca u dobi između 21 i 30 godina. Njih 20 popilo je oko 0,5 l piva dok ostali sudionici nisu konzumirali nikakav alkohol.
 
 
 
 
Nakon toga su dobili za riješiti seriju zadataka s asocijacijama. Rezultat je bio na strani ljubitelja piva – riješili su 40 posto više zadataka od svojih trijeznih kolega, te im je za rješavanje zadataka trebalo manje vremena. S druge strane, ispitanici koji su konzumirali pivo i bolje rješavali kreativne zadatke zapravo su ostvarili lošije rezultate na testovima memorije.

S tom teorijom se slaže i Cliff Calvin koji za ovo ima i objašnjenje.

Naš mozak može raditi onoliko brzo koliko radi najsporija moždana stanica. Također, znamo da prekomjerna konzumacija alkohola ubija moždane stanice. No, prirodno je da alkohol najprije ubija spore i slabe moždane stanice. Na ovaj način redovita konzumacija piva eliminira najsporije moždane stanice, te čini mozak bržim i efikasnijim strojem.
 
 
(Izvor.icv.hr)

Nazad
 
 
 
 
back to top