InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 14.11.2018 || Restoran Kalelarga u novom ruhu i s novim vlasnicima  |  12. Kongres hrvatskog kampinga u Termama Tuhelj  |  Uspješno predstavljena mlada vina šest međimurskih vinarija  |  Manje od dva tjedna dijele nas od Best Stay-a, jeste li spremni za Dubrovnik?  |  Dani švoja još jednom podsjećaju na vrijednosti ribe list  |  Čak dvije nagrade za Terme Tuhelj na Danima hrvatskog turizma  |  Vina Laguna osvojila dva zlata na prestižnom natjecanju u Italiji  |  Dodijeljene turističke nagrade  |  Hotel Esplanade dobio dvije nagrade  |  #StageOne – 1.364 izvedba CABAres, CABArei-a u One Suite Hotelu   |  7. Dani blatske lumblije  |  2. HOW Festival Poreč  |  Jedinstvena večer za sva osjetila održana u zagrebačkom Takenoku  |  Održana konferencija Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |  Hrvatska bilježi 6 posto više dolazaka i noćenja  |  Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina  |   'Doživjela sam stotu jer sam svaki dan pila Stellu'  |   ||
   

Istraživanje pokazalo: Pivo nas čini pametnijima i kreativnijima

04.07.2018

Dobre vijesti za pivopije – konzumacija piva može vas učiniti pametnijima i kreativnijima. Tvrde to na Sveučilištu u Illinoisu (Chicago, SAD) gdje je napravljen istraživanje na 40 muškaraca u dobi između 21 i 30 godina. Njih 20 popilo je oko 0,5 l piva dok ostali sudionici nisu konzumirali nikakav alkohol.
 
 
 
 
Nakon toga su dobili za riješiti seriju zadataka s asocijacijama. Rezultat je bio na strani ljubitelja piva – riješili su 40 posto više zadataka od svojih trijeznih kolega, te im je za rješavanje zadataka trebalo manje vremena. S druge strane, ispitanici koji su konzumirali pivo i bolje rješavali kreativne zadatke zapravo su ostvarili lošije rezultate na testovima memorije.

S tom teorijom se slaže i Cliff Calvin koji za ovo ima i objašnjenje.

Naš mozak može raditi onoliko brzo koliko radi najsporija moždana stanica. Također, znamo da prekomjerna konzumacija alkohola ubija moždane stanice. No, prirodno je da alkohol najprije ubija spore i slabe moždane stanice. Na ovaj način redovita konzumacija piva eliminira najsporije moždane stanice, te čini mozak bržim i efikasnijim strojem.
 
 
(Izvor.icv.hr)

Nazad
 
 
 
 
back to top