InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 17.01.2019 || EDITEL Adria 8. poslovni doručak u Dubrovniku  |  Trendovima usprkos: Iz Zagreba preselili u Slavoniju  |  Hrvatskim restoranima uručena MICHELINOVA priznanja  |  Što nas čeka na domaćoj gourmet sceni?  |  Svečana premijera predstave „Svaki tvoj rođendan” održana uz promociju vrhunskih vina vinarije Oraho  |   Rab postao prvi Europski otok sporta   |  Prestižna ANWB TOP 2019. nagrada   |  Booking.com predstavlja 5 najboljih iglua i ledenih hotela za nezaboravan zimski odmor  |  Posve novo iskustvo ispijanja zimskih koktela u Glow baru  |  Somersby kuharica za najslađe zimske recepte  |  Vinarija Tomić ponosni je partner projekta „Sigurnim putem dalje”  |  Advent priprema Dane otvorenih butelja  |   Zavirite u ELFS & bubbles!  |  Predstavljanje vinarije Zorić  |  Fuliranje s prstohvatom blagdanske čarolije na Strossmayerovom trgu  |  Dani jadranskih lignji u sjeverozapadnoj Istri  |  Vinske zvijezde 2018  |  Vina Belje imaju najbolju turističku ponudu u Slavoniji i Podunavlju   |  G.E.T. Awards: Bijeli grozd 2018  |  Adria Hotel Forum 2019 održat će se u Beogradu!  |   ||
   

Istraživanje pokazalo: Pivo nas čini pametnijima i kreativnijima

04.07.2018

Dobre vijesti za pivopije – konzumacija piva može vas učiniti pametnijima i kreativnijima. Tvrde to na Sveučilištu u Illinoisu (Chicago, SAD) gdje je napravljen istraživanje na 40 muškaraca u dobi između 21 i 30 godina. Njih 20 popilo je oko 0,5 l piva dok ostali sudionici nisu konzumirali nikakav alkohol.
 
 
 
 
Nakon toga su dobili za riješiti seriju zadataka s asocijacijama. Rezultat je bio na strani ljubitelja piva – riješili su 40 posto više zadataka od svojih trijeznih kolega, te im je za rješavanje zadataka trebalo manje vremena. S druge strane, ispitanici koji su konzumirali pivo i bolje rješavali kreativne zadatke zapravo su ostvarili lošije rezultate na testovima memorije.

S tom teorijom se slaže i Cliff Calvin koji za ovo ima i objašnjenje.

Naš mozak može raditi onoliko brzo koliko radi najsporija moždana stanica. Također, znamo da prekomjerna konzumacija alkohola ubija moždane stanice. No, prirodno je da alkohol najprije ubija spore i slabe moždane stanice. Na ovaj način redovita konzumacija piva eliminira najsporije moždane stanice, te čini mozak bržim i efikasnijim strojem.
 
 
(Izvor.icv.hr)

Nazad
 
 
 
 
back to top