InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 21.01.2021 || Novo veliko priznanje novigradskom kampu   |  Prijavite se na online gin radionicu by Murska Dekla!  |   Šesti Vinart Grand Tasting održat će se u novom terminu u ovoj prijelaznoj 2021. godini   |  Valamar osigurao blagdansku potporu za djelatnike, uz podršku lokalnim proizvođačima i OPG-ovima  |   Valamarovi hoteli i ljetovališta i ove godine dobitnici najprestižnijih turističkih nagrada World   |  Valamar se uključio u projekt „Elements of AI“ – najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligencij  |  Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa  |  Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |   ||
   

Slovenija: Počinje godišnja berba u Goriškim Brdima

21.08.2014
Krajem tjedna započinje godišnja berba grožđa u Goriškim Brdima i to berbom ranih sorti za pjenušava vina. 
 
Svaka berba je priča za sebe. Ovogodišnja je posebna zbog nepredvidljivosti razvoja vremenskih prilika, rekao je direktor Vinskog podruma Goriška Brda Silvan Peršolja.
 
U Goriškim Brdima su najprije pričekali raniju berbu, no ona je odgođena po direktorovoj direktivi zbog hladnog i kišovitog vremena.
 
U vinariji očekuju veće količine grožđa, nadaju se otkupu oko sedam milijuna kilograma. Slatkoća neće biti tako visoka kao prethodnih godina, što im odgovara zbog svjetskih trendova s nižim stopama alkohola u vinu.
 
Berba je prilagođena stopi zrelosti grožđa, a svim kooperantima dane su detaljne upute za profesionalnu uslugu, dok će stručne službe neprestano pratiti tijek dozrijevanja sorti grožđa. 
 
Prve berbe sredinom idućeg tjedna očekuju se i u Vipavskoj dolini te Slovenskoj Istri. Breba na Krasu započet će u rujnu.

Nazad
 
 
 
 
back to top