InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 26.05.2020 || Suradnja HTZ-a i renomiranog australskog portala Chef's Pencil  |  Otvaraju se objekti Jadrana d.d.  |  Okus ljeta u bočici- stigla je Somersby lubenica  |  Istarska priča o uspjehu i vinu  |  Bolt pokreće uslugu dostave hrane u Zagrebu - Bolt Food  |  Podrška Valamarovom programu za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“  |  Beč stimulira odlazak u restorane  |  Slovenija: Grad Ljubljana ugostiteljima smanjio najam  |  Jeste li već popili kavu u prvom virtualnom kafiću u Hrvatskoj?  |  HZJZ objavio pravila za hotelijere  |  Predlaže se vaučerska shema   |  Otvorena online vinoteka Iločkih podruma   |  Južnokorejski turistički časopis SRT uvrstio Hrvatsku i otok Rab u TOP 8 destinacija svijeta  |  Trend pada turističkih noćenja se nastavlja  |  Nautički turizam traži omogućavanje plovidbe svim plovilima i gostima  |   Zajednica pustolovnog turizma HGK traži pokretanje svih aktivnosti  |  Hotelijeri traže nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta   |  Kongresni i poslovni turizam u velikim gubicima  |  Nova akvizicija u Badelu 1862  |  Uspješno održani prvi virtualni susreti o turizmu u Hrvatskoj   |   ||
   

Red Red Wine Bar: Premijerno kušanje Vina Romeo

18.05.2016
U zagrebačkom Red Red wine baru (A. Hebranga 30) održan je vinski party uz premijerno kušanje Vina Romeo, upravo nagrađenih u Poreču na Vinistri 2016: Malvazija 2015 (zlatna medalja), Teran 2015 (zlatna medalja) i Muškat žuti 2015 (srebrna medalja).
 
Degustaciju je osobno vodio vinar Roberto Paliska iz OPG-a Romeo Licul, koji se nakon profesionalne nogometne karijere na domaćim i internacionalnim terenima (posebno se istaknuo u NK Rijeci i grčkom Pierikosu), posvetio obiteljskoj tradiciji započetoj još davne 1850. godine. 
 
 

Domaćini promocije, vlasnici Red Red wine bara, Luka i Bruno Elezović, u suradnji s maslinarom Williamom Negrijem iz Labina, pripremili su i fine zalogaje za sljubljivanje uz vino.

Vinarija Romeo smještena je u istočnom dijelu Istre, u Nedešćini kod Svete Nedelje. U tom dijelu crvene Istre, na mediteranskom tlu, u neposrednoj blizini mora, bogatom crvenicom (terra rossa) uzgajaju istarske autohtone sorte malvaziju i teran te chardonnay, muškat žuti, merlot i cabernet sauvignon.

Iskustvo, znanje i ljubav prema zemlji prenosilo se s koljena na koljeno. Tradiciju je obnovio i osuvremenio danas 75-godišnji Romeo Licul, čiji posao polako preuzimaju njegov zet Roberto Paliska sa suprugom Mirjanom, te unuke Roberta (magistra prehrambene tehnologije) i Antonela (studentica poduzetništva).

Uz vina, prisutni su se na promociji mogli uvjeriti i u izvrsnost maslinovih ulja Negri.
 

Stancija „Negri" smještena je lokaciji Brgod (Trget) na brežuljku iznad Raškog zaljeva, udaljena je 6 kilometara od Labina (10 km od Rapca). Prvi maslinici upravo se nalaze na toj prekrasnoj lokaciji, koju možete posjetiti, uz kratko predavanje, o osnovnim pitanjima vezanim za uzgoj, sorte maslina i radovima koji se moraju obaviti da bi se dobilo svjetski kvalitetno maslinovo ulje, ulje koje se kasnije i degustira u Gastro galeriji u Labinu.



Nazad
 

 
 
 
back to top