InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 14.11.2019 || Svježe mljevena kava vs. instant  |  10 godina Argeta Exclusive okusa  |  Uz mladu Frankovku i Graševinu obilježeno Martinje s potpisom Feravina  |  Burger King predstavlja Rebel Whopper: 100% Whopper, 0% meso  |  Predstavljanje Agrolaguninih proizvoda na zagrebačkoj špici  |  Dvije hrvatske kuće za odmor najbolje u Europi  |  METRO je ponosni partner prestižnog kulinarskog natjecanja Bocuse d'Or Croatia  |  Posjetite Festival mladog vina “Portugizac Plešivica” i sireva iz Zagrebačke županije  |  Mlado Međimurje po drugi put oduševilo svježinom i pitkošću mladih vina  |   Legendarni Kaltenberg proslavio povratak na hrvatsko tržište  |  Valamar očekuje rast prihoda i operativne dobiti na godišnjoj razini između 8 i 10 posto  |  Vino uz žlicu: Variva s Dolca u Hiltonovu restoranu ReUnion  |  Dražen Boban novi predsjednik Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK  |  Restoran Terbotz – jedinstvena gastronomija s najljepšim kontinentalnim pogledom u Hrvatskoj  |  Vinski razgovori uz destilate Rossi  |  Novi trendovi u svjetskom kulinarstvu i hotelijerstvu visoke kategorije na petom izdanju Istria Gour  |  Ekskluzivnom večerom u restoranu Oliveto završeno treće izdanje Aminess Wine&Gourmet Nights   |  Vina Laguna osvojila tri zlata na prestižnom natjecanju u Italiji  |  U srcu Münchena ekskluzivna prezentacija hrvatske gastronomije  |  Valamarov Istra Premium Camping Resort dobitnik je nagrade Specijal Lider invest  |   ||
   

Red Red Wine Bar: Premijerno kušanje Vina Romeo

18.05.2016
U zagrebačkom Red Red wine baru (A. Hebranga 30) održan je vinski party uz premijerno kušanje Vina Romeo, upravo nagrađenih u Poreču na Vinistri 2016: Malvazija 2015 (zlatna medalja), Teran 2015 (zlatna medalja) i Muškat žuti 2015 (srebrna medalja).
 
Degustaciju je osobno vodio vinar Roberto Paliska iz OPG-a Romeo Licul, koji se nakon profesionalne nogometne karijere na domaćim i internacionalnim terenima (posebno se istaknuo u NK Rijeci i grčkom Pierikosu), posvetio obiteljskoj tradiciji započetoj još davne 1850. godine. 
 
 

Domaćini promocije, vlasnici Red Red wine bara, Luka i Bruno Elezović, u suradnji s maslinarom Williamom Negrijem iz Labina, pripremili su i fine zalogaje za sljubljivanje uz vino.

Vinarija Romeo smještena je u istočnom dijelu Istre, u Nedešćini kod Svete Nedelje. U tom dijelu crvene Istre, na mediteranskom tlu, u neposrednoj blizini mora, bogatom crvenicom (terra rossa) uzgajaju istarske autohtone sorte malvaziju i teran te chardonnay, muškat žuti, merlot i cabernet sauvignon.

Iskustvo, znanje i ljubav prema zemlji prenosilo se s koljena na koljeno. Tradiciju je obnovio i osuvremenio danas 75-godišnji Romeo Licul, čiji posao polako preuzimaju njegov zet Roberto Paliska sa suprugom Mirjanom, te unuke Roberta (magistra prehrambene tehnologije) i Antonela (studentica poduzetništva).

Uz vina, prisutni su se na promociji mogli uvjeriti i u izvrsnost maslinovih ulja Negri.
 

Stancija „Negri" smještena je lokaciji Brgod (Trget) na brežuljku iznad Raškog zaljeva, udaljena je 6 kilometara od Labina (10 km od Rapca). Prvi maslinici upravo se nalaze na toj prekrasnoj lokaciji, koju možete posjetiti, uz kratko predavanje, o osnovnim pitanjima vezanim za uzgoj, sorte maslina i radovima koji se moraju obaviti da bi se dobilo svjetski kvalitetno maslinovo ulje, ulje koje se kasnije i degustira u Gastro galeriji u Labinu.



Nazad
 

 
 
 
back to top