InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 19.02.2019 || Valamar Riviera sa sindikatima dogovorila isplatu 13. plaće u neto iznosu od 5.000 kuna  |  Uskoro četvrto, nikad bogatije izdanje sajma Vinart Grand Tasting  |  Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom u kavani Procaffe  |  Predstavljen Aminess Gourmet Lab  |  Predstavnici Turističkih zajednica Raba i Lopara otkrili što očekuju od 2019. godine  |  Digitalna platforma DISH dostupna u Hrvatskoj  |  Vino uz žlicu i Podravku u Aperitivo baru  |   Predstavljena mlada vina berbe 2018.   |  Hotelska grupacija Falkensteiner jača poziciju brenda  |  Booking.com objavljuje finalistice nagrade Technology Playmaker Awards 2019  |  U susret centralnom turističkom događaju u regiji  |  HGK predstavila vina najuglednijim ugostiteljima Berlina  |  Ledena berba u PP Orahovica  |  Odličan rezultat adventa na Rabu  |  EDITEL Adria 8. poslovni doručak u Dubrovniku  |  Trendovima usprkos: Iz Zagreba preselili u Slavoniju  |  Hrvatskim restoranima uručena MICHELINOVA priznanja  |  Što nas čeka na domaćoj gourmet sceni?  |  Svečana premijera predstave „Svaki tvoj rođendan” održana uz promociju vrhunskih vina vinarije Oraho  |   Rab postao prvi Europski otok sporta   |   ||
   

Međimurje: Promocija kulturne baštine i turističke ponude Međimurja

22.01.2018
Pod nazivom - „Ljubav se ne trži niti ne kupuje - već ju otvorenim srcem Međimurje daruje" u organizaciji DMK Etno Art Travel agencije uz potporu Međimurske županije i njezine turističke zajednice, a povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine, 9. veljače je u Hrvatskoj kući – Materina priča, tradicijski uređenom izložbenom prostoru u Preradovićevoj 31 u Zagrebu održano svečano otvorenje promocije kulturne baštine i turističke ponude Međimurja.

U Međimurje je potom Zagrepčane i njihove goste pozvala i zamjenica župana Sandra Herman, dok je priču o Međimurju i njegovo baštini u službi turizma ispričao direktor turističke zajednice županije Rudi Grula: Kad govorimo o Međimurju, istaknuo bih najprije da je Međimurje zeleno, a to je i često impresija naših gostiju. Međimurje je kaže pjesma i "cvetičen ograjeno". Ponosni smo kao Zrinski  koji su branili ne samo svoje već i dobar dio Europe, a danas ih cijene i nekadašnji ljuti neprijatelji. Mi smo i pobožni kao Sveti Jeronim, prevoditelj Biblije na hrvatski jezik, koji je rođen u Štrigovi.  I širokih smo pogleda, kao Rudolf Steiner antropozof, osnivač Waldorf pedagogije...I raspjevani smo kao Teta Liza, koja je otpjevala 2000 pjesama koje ćemo ponuditi na zaštitu kao svjetsku nematerijalnu baštinu. I bogati smo kao dravski zlatari. Kažemo i da smo vrijedni, jer smo vratili stare vodenice na rijeku Muru, uredili Žagarov mlin na Muri i mnoge etno zbirke. Naši su stari bili i štrekari i bauštelci, rudari i krumpiraši… Volimo reći i da smo uspješni, a mjerilo za to naša su vina iz Štrigove koja su zaslužila čak tri nagrade Decantera. Uz vino ide, naravno i dobro jelo, pa smo i gurmani  čime se ponosimo, a to znaju i naši gosti. Zbog svega toga Međimurje je 2016. dobilo nagradu EDEN kao europska destinacije izvrsnosti. Volimo i "pecikline", pa imamo sve više cikloturista. Imamo i vrhunske centre za team building, strpljivi smo kao ribiči pa će se tri svjetska ribička prvenstva ove godine održati  Međimurju. A povrh svega mi smo i druželjubivi, pa na ta druženja pozivamo i goste, a od Vincekova do Adventa možemo nabrojiti stotinu različitih događanja. Djelujemo i u više od 400 udruga, volimo biti i zdravi, a kao izvorska voda iz termi Svetog Martina, koje su i pokretač turističkog razvoja cijelog Gornjeg Međimurja, a gdje uz filozofiju Rudolfa Steinera danas postoji i jedan od prvih centara u Europi gdje se provodi i terapija kanabisom.
 

Bogat kulturni i eno – gastro program 

U utorak, 13. veljače održava se završnica petog dana promocije, koja je bila bogata predavanjima i prezentacijama koje su održali mnogobrojni relevantni stručnjaci, predstavnici institucija i profesionalci iz područja prirodne i kulturne baštine. Predstavili su se novi projekti, tradicija, izrađivale lijepe uspomene kroz radionice i dogovorili zanimljivi turistički proizvodi koje ćemo ponuditi tijekom ove i narednih godina.

Na ovogodišnjoj promociji s bogatim programom predstavilo se više od 50 izlagača i predavača iz Međimurja: OPG Čekunec, OPG Poljoposavec, OPG Christian Preložnjak, OPG Vesna Fuček Bermanec, OPG Hranjec Magdalena, OPG Rajher, Good Spirit d.o.o., KUD Donji Vidovec, KUD Zasedbreg, Zrinska garda Čakovec, vinska kuća Cmrečnjak, Udruga Međimorske roke, Lifeclass Terme Sveti Martin, hotel Castello, hotel Aton, hotel Panorama, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Muzej Međimurja, Javna ustanova za zaštitu prirode – Međimurska priroda, Centar dr. Rudolfa Steinera, LAG Međimurski doli i bregi, Lag  Mura-Drava, restoran Međimurski dvori, DMK Etno Art Travel, Accredo centar, Ekom bazeni Čakovec, Nada Mance - prezentacija izrade međimurske čipke na batiće, Miljenko Kranjčec – drvorezbar i kipar, Marija Šavora – etno sakupljačica, Nada Tomašek – prezentacija kinča, Katarina Posavec i Terezija Pintarić – pletenje cekera, Moto nautički klub Vidovski zlatari, Bernays studij komunikacijskog menadžmenta – Romana Lekić, Centar za djecu i roditelje novog doba – Iva Brčić i Sanjica Ćaćić i još mnogi drugi.

Kroz ovo druženje želimo svoju ponudu nadograditi, poboljšati  tj. harmonizirati je kako s nositeljima turističke ponude Međimurja, tako i s korisnicima naših usluga, partnerima, turističkim agencijama i ciljanim skupinama koje sve češće šalju upite za ovu vrstu ponude, odnosno kulturni turizam. Ovim događajem, razmjenom ideja i iskustava te zajedničkim predstavljanjem, težimo i zajedničkom unapređenju naših turističkih usluga s konačnim ciljem kreiranja nove inovativne turističke ponude - kazala je Tatjana Martinjaš, voditeljica DMK Etno Art Travel agencije i organizatorica događaja. 

Nakon Zagreba, nastavak promocije i izložbe kulturne baštine i turističke ponude Međimurja nastavit će se u restoranu Međimurski dvori u Lopatincu. 


Nazad
 
 
 
 
back to top