InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 08.07.2020 || Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |  Vino vinarije PERAK - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske  |  Meet up: SMART TOURISM 5.0  |  Trend pada turističkih noćenja   |  Socijalni partneri u turizmu dogovorili nastavak primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva  |   ||
   

Hrvatska: Tjedan okusa zlatne Slavonije

02.11.2017
Da je Požeško-slavonska županija raj za gurmane i vinoljupce,  otkrit ćete od 4. do 11. studenog. U tom tjednu restorani nude neodoljive menije po promotivnim cijenama
Bogatstvo se u Slavoniji oduvijek mjerilo veličinom srca. Gosti su se tretirali kao kraljevi, a iz ovog dijela Hrvatske nitko nikada nije otišao gladan.
 
Svako jelo priprema se i poslužuje s puno ljubavi. Plodna slavonska ravnica oduvijek je hranila njezine stanovnike, a područje požeške kotline još su stari Rimljani zvali Vallis Aurea ili Zlatna dolina. Ako ste gurman i ljubitelj vina, osobito graševine koja je u svijetu proslavila Hrvatsku, Požeško-slavonska županija neiscrpan je izvor inspiracije.
 
 

Eno-gastro manifestacija „Tjedan okusa zlatne Slavonije", prava je prigoda da se u to i uvjerite. Posjetite li ovu županiju od 4. do 11. studenog, u sedam ugostiteljskih objekata moći ćete uživati u tradicionalnim jelima po promotivnim cijenama.   

U tom tjednu ugostitelji s područja županije kreirali su dva atraktivna menija, jedan po cijeni od 65 kuna, a drugi po cijeni od 85 kuna. U manifestaciju se  uključilo sedam poznatih objekata: Zlatni lug, Stari fenjeri, Vila Stanišić i Grgin dol iz Požege, Čiča Mata iz Velike, Schon Blick iz Vetova i Klas iz Pleternice. Ovo je idealna prigoda da kušate podolca, prežganu juhu i vinogradarski ćevap, otkrijete što su to pišingeri, taranica, tačkrle ili cicvara… To je samo mali dio bogate gastronomske tradicije naše županije, istaknula je Ivona Odvorčić Kahanek, iz Turističke zajednice Požeško-slavonske županije. 

Vrhunac manifestacije očekuje se u vikendu kada se slavi Martinje, jer je upravo Požeško-slavonska županija poznato vinsko odredište. Više od trideset vinarija na tri vinske ceste - Vinogorje Požega-Pleternica, Vinogorje Kutjevo i Vinogorje Pakrac, povezane su programom TZ Požeško-slavonske županije „Slavonski puti" u jedinstveni turistički doživljaj. 



Nazad
 
 
 
 
back to top