InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Petak, 18.09.2020 || Predstavljeno osam vrhunskih traminaca Srijemskog vinogorja  |  „1. Novinarska berba – Brodski Stupnik“ Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!   |  WINE & BIKE TOUR ERDUT  |  Valamar uspješno stabilizirao poslovanje, očuvao radna mjesta i pokrenuo sezonu  |  Vinska Dama i vinski Gospodin hrvatske vinske scene  |  Novi meni restorana Terbotz na najljepošoj terasi Kontinentalne Hrvatske   |  Zaplovite mirnim morima u ljeto iz snova  |  Vinski razgovori uz veličanstvene tramince Iločkih podruma  |  Čaroban Rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u Ljetu  |  Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |   ||
   

Hrvatska: Ugostitelji uputili svoje zahtjeve državi i Gradu Zagrebu

09.11.2017
Na Forumu zagrebačkih ugostitelja, središnjem događaju na kojem se okupljaju zagrebački ugostitelji, predstavljen je niz zaključaka čiji je cilj stvoriti povoljnije poslovno okruženje i stvoriti uvjete za daljnje podizanje kvalitete usluge u ugostiteljstvu.
 
Neki od zaključaka ugostitelja prema državi doneseni su na radnom djelu Foruma i iznio ih je gospodin Franz Letica, predsjednik Udruženja zagrebačkih ugostitelja - snižavanje stope PDV-a na ugostiteljske i turističke usluge na 10 %, priznavanje troškova poslovnih ručkova i večera (reprezentacija) u 100-postotnom iznosu, ukidanje poreza na potrošnju kojega plaćaju jedino ugostitelji, povećanje udjela praktične nastave kod ugostiteljskih zanimanja i povećanje kvota za strane radnike. Konferenciji za medije prisustvovali su Dr. sc. Andrija Mikulić, Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Dragutin Ranogajec, Predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Tonči Glavina, Državni tajnik Ministarstva turizma i Nela Jurić, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba. 
 
 
Foto: Rene Karaman

Prema Gradu Zagrebu ugostitelji su također iznijeli niz zaključaka, poput potrebnog uvođenja zabrane postavljanja hladnjaka, ledenica i slične opreme za hlađenje pića i napitaka uz kioske i trgovine, ukidanja poreza na potrošnju, smanjenja koeficijenta komunalne naknade i sličnih nameta koji otežavaju rad ugostiteljima. 

Cilj održavanja Foruma zagrebačkih ugostitelja jest promocija hrvatskih autohtonih jela, gastronomske ponude grada Zagreba, ali i medijsko publiciranje problema s kojima se članovi Udruženja zagrebačkih ugostitelja, organizatora Foruma, suočavaju. Na početku Foruma održan je radni dio na kojem su predstavljeni najčešći problemi s kojima se ugostitelji susreću u svojem svakodnevnom radu. Radnom djelu prisustvovali su predstavnici Porezne uprave, Sanitarne inspekcije, Inspektorata rada, Inspekcije zaštite od požara, Turističke inspekcije, Zavoda za zapošljavanje uz predstavljanje primjera iz prakse.  

Nakon konferencije za medije dodijeljena su priznanja zaslužnima za dugogodišnji doprinos ugostiteljskoj struci, a priznanje za izuzetan doprinos u radu Udruženja ugostitelja Zagreba i promicanje interesa ugostitelja dodijeljeno je gospođi Zdenki Valentić, bivšoj članici Uprave Udruženja zagrebačkih ugostitelja.



Nazad
 
 
 
 
back to top