InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 02.07.2020 || Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |  Vino vinarije PERAK - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske  |  Meet up: SMART TOURISM 5.0  |  Trend pada turističkih noćenja   |  Socijalni partneri u turizmu dogovorili nastavak primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva  |  Vinolog predstavlja: Wine to go - uživanje u vinu bilo kada i bilo gdje  |  Vinarija Sokač iz Zagorja ima najbolju graševinu izvan Kutjeva   |  Divan je kićeni Srijem:“Protkani zlatom"  |  Vinski razgovori uz Bolfan Vinski Vrh  |   ||
   

Hrvatska: Ultimativno vino jeseni i kako ga sljubiti s hranom

17.10.2017
Pinot crni nastao je u Burgundiji u srednjem vijeku i bio je omiljena sorta plemića i velikodostojnika

Elegantno, odmjereno i profinjeno… Prvo je što pomislite kad otpijete gutljaj Pinota crnog Dika iz 2016. Ovo kvalitetno suho vino poznatog slavonskog proizvođača Feravina, odnjegovano u podrumima u Feričancima, hit je ove jeseni. Njegova nova moderna etiketa, elegantna boca i navojni zatvarač, mame ljubitelje vina koji prate trendove.

Bilo da ste sami ili u društvu odabrat ćete ga za opuštanje uz kamin. Kao da je kreirano za intimne trenutke, obiteljska druženja ili važne poslovne razgovore. Impresionira čistim, ugodno gorkastim i skladnim okusom i laganim tijelom. Svjetlije je boje, u mirisu se osjeća bobičasto voće, puno i moćno, a u ustima zaokruženi tanini, fino zaobljeno i traje…


Sljubite ga s…
Savršeno paše uz jela od tamnog mesa, slavonske suhomesnate začinjene delicije, bifteke, specijalitete od niske i visoke divljači, steakove, specijalitete s ražnja…, a nećete pogriješiti sljubite li ga uz zrele, tvrde i polutvrde sireve. Idealna temperatura posluživanja za maksimalni užitak je od 16 do 18 stupnjeva Celzijevih, natočite u čašu za puna i zrela crvena vina i jednostavno uživajte u svakom gutljaju. Ovaj trenutak upotpunit će romantično pucketanje vatre.



Nazad
 
 
 
 
back to top