InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 27.05.2018 || Malo obiteljsko poduće osvaja europska tržišta  |  Vugleci grade novi wellness kutak  |  Nedostatak konobara i kuhara na sezoni  |  Tuheljski pinklec za ukusan ručak  |  Autograph Collection hoteli prvi puta u Južnoj Africi  |   "Meso iz epruvete" do 2020. za 10 dolara po kilogramu  |  Unapređenje proizvoda i posvećenost zdravijoj i ukusnijoj hrani  |  Julius Meinl u borbi za bolji dan za nezbrinutu djecu  |  Nova pravila za terase kafića u Skoplju  |  Trebinje uskoro dobiva još jedan hotel  |  Srbija i Albanija imaju zajedničku turističku ponudu  |   Najposebniji piknik u Zagrebu najavljuje datum novog druženja  |  Na Decanteru Feravino osvojilo čak šest medalja  |  AccorHotels preuzima Mövenpick Hotels & Resorts  |  Radisson Blu najveći premium brend u Europi  |  U čakovečkoj Mesnoj industriji Vajda potpisan novi kolektivni ugovor  |  Europski mesoprerađivači u Dubrovniku raspravljali o sigurnosti hrane  |  NEFF kuhinja puna inspiracije  |  Novi a la carte jelovnik restorana Zinfandel's  |  Restoran služi besplatne obroke za siromašne  |   ||
   

Italija: Venecija želi zabraniti prodaju hrane za ponijeti

16.05.2018

U borbi protiv sve veće količine smeća, Venecija ima namjeru da u sljedeće tri godine zabrani otvaranje novih restorana u kojima se kupuje hrana za ponijeti.
 

Vlasti u ovoj omiljenoj turističkoj destinaciji pokušavaju smanjiti broj onih koji će prije nego što sjednu u gondolu kupiti komad pizze i na brzinu ga pojesti, pa za sobom ostaviti smeće.

Životopisni centar grada sve više se bori s ogromnim brojem turista koji često ostavljaju za sobom smeće nakon što su na otvorenom pojeli hranu.

Vlasti napominju da su zbog mogućnosti kupovine hrane za ponijeti, uske uličice često zakrčene turistima koji jedu na otvorenom. Umjesto toga, grad želi da postojeće trgovine s hranom poboljšaju svoju ponudu i osiguraju toalete.

Mjeru još mora odobriti gradsko vijeće.
 
(Izvor: N1)

Nazad
 
 
 
 
back to top