InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 02.07.2020 || Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |  Vino vinarije PERAK - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske  |  Meet up: SMART TOURISM 5.0  |  Trend pada turističkih noćenja   |  Socijalni partneri u turizmu dogovorili nastavak primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva  |  Vinolog predstavlja: Wine to go - uživanje u vinu bilo kada i bilo gdje  |  Vinarija Sokač iz Zagorja ima najbolju graševinu izvan Kutjeva   |  Divan je kićeni Srijem:“Protkani zlatom"  |  Vinski razgovori uz Bolfan Vinski Vrh  |   ||
   

Hrvatska: Vinarija Jakopić na promociji u International Business Hotelu predstavila svu raskoš svojih etiketa

05.12.2019
Spoj modernog i ugodnog ambijenta novootvorenog International Business Hotela, izvanrednih vina Jakopić i jedinstvenih kreacija sa snažnim autorskim potpisom chefa Hrvoja Nakića kreirali su nezaboravno predblagdansko gastronomsko iskustvo. 
 

Vinarija Jakopić predstavila je ponajbolje etikete sorti pušipel, graševina, rajnski rizlig, sauvignon, silvanac zeleni i muškat žuti. Da se u vinariji Jakopić rade ozbiljna vina potvrđuju rezultati s  najprestižnijih natjecanja. Posljednje tri godine, vina Jakopić nagrađena su s jednom platinastom, zlatnom i dvije srebrne medalje na ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards. 

Okusi i mirisi vina Jakopić sljubljeni s kreativnim menijem chefa Hrvoja Nakić, koji sjajno kombinira namirnice i interpretira ih na svoj jedinstven način ponudile su potpuno novi eno-gastronomski doživljaj sljubljivanja vina i hrane, koji je impresionirao uzvanike. 

Prezentaciju je nadahnuto uz vinara Branimira Jakopića, vodio sommelier Siniša Lasan, ASI Gold Certificate, Advanced Sommelier, CMS, WSET 3 i nacionalni sommelierski prvak Hrvatske 2019., 2017. i 2014. godine, prikazavši svu raskoš etiketa ove vinarije.

Kao uvod  predstavljen je pjenušac Jakopić Terbotz 2018 i vino Jakopić Mlado Međimurje 2019. 

Moderno i lagano vino Pušipel Classic 2018, s aromom zelene jabuke, citrusa i tropskog voća sjajno se sljubilo uz gambero rosso, krastavac u rižinom octu, kreker od tapioke i limetu. Naglašena svježina i mineralnost vina Jakopić Sauvignon 2017 dodatno je istaknuta u slijedećem slijedu uz hobotnicu, gel od rajčice, ulje od lista peršina i kremu sedam puta kuhanog češnjaka. 

Chef Hrvoje Nakić slijedio je impresionirati uz teleći rižoto, kreker od parmezana i list kapare i Jakopić Rose 2017, vino prekrasne boje s aromom jagoda, ljubičica i bobičastog voća. Jakopić Rajnski rizling 2016, lagano petrolejasto vino voćnog karaktera nadopunilo je okruglice od bikovih obraza, tekući krumpir i domaći čips.

Uz desert, redukciju malinovog octa, ružičasti  papar, grillanu kozju skuta i džem od maline posluženo je medasto, zrelo vino s aromom žutog cvijeća, breskve i marelice Jakopić Muškat žuti 2017.

Hrabar i znalački izveden spoj okusa dovedeni su do vrhunca, a da je večer opravdala očekivanja potvrdili su svi sudionici zaokruživši dojmove nečim zaista posebnim - vinskim „slatkišem"  Jakopić Graševina, izborna berba prosušenih bobica 2015, vinom koje je na svjetskom natjecanju Decanter World Wine Awards 2017 nagrađeno platinastom medaljom. 


Nazad
 
 
 
 
back to top