InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 02.07.2020 || Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |  Vino vinarije PERAK - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske  |  Meet up: SMART TOURISM 5.0  |  Trend pada turističkih noćenja   |  Socijalni partneri u turizmu dogovorili nastavak primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva  |  Vinolog predstavlja: Wine to go - uživanje u vinu bilo kada i bilo gdje  |  Vinarija Sokač iz Zagorja ima najbolju graševinu izvan Kutjeva   |  Divan je kićeni Srijem:“Protkani zlatom"  |  Vinski razgovori uz Bolfan Vinski Vrh  |   ||
   

Hrvatska: Vinarija Krauthaker predstavlja Pinot sivi 2016.

19.10.2017
U samom srcu Slavonije, na osunčanim južnim padinama Krndije, već stoljećima se razvija kult uzgoja vinove loze i stvaranja vrhunske vinske kapljice. Ovu bogatu kutjevačku tradiciju danas i više nego uspješno održava legendarni hrvatski vinar Vlado Krauthaker čija vina prolaze kroz pažljiv proces proizvodnje na 45,3º paraleli, na istoj onoj gdje se nalaze i vrlo poznata svjetska vinogradarska područja Bordeaux, Piemont, Val du Rhone i Oregon.

Još su stari Rimljani ovo područje nazvali Zlatnom dolinom (Vallis Aurea), zahvaljujući izdašnosti i kvaliteti plodne slavonske zemlje, „Njegujući tradiciju, posebnu pažnju u obradi vinograda posvećujemo korištenju starih tehnika koje su se primjenjivale prije više od 100 godina. U skladu s time, poslove obrade zemlje i vinove loze obavljamo kako se to radilo nekad – s konjima", ističe Krauthaker. 
 
 

O kvaliteti i kontinuitetu vina Krauthaker najbolje govore brojne svjetske nagrade i priznanja koje je vinarija osvojila. Njihova su vina tako prisutna i izvan granica Hrvatske, a nalaze se na tržištima preko 15 zemalja svijeta, kao i na vinskim kartama prestižnih svjetskih restorana poput Moti Mahal, The Fat Duck, Thomas Cubitt i China Tang u Londonu, La Cape i  La Cite du Vin u Bordeauxu te u restoranu s Michelinovom zvijezdicom Bloom in the Park u švedskom Malmöu.

Krauthaker je u Hrvatskoj sinonim za vrhunsku graševinu, no zahvaljujući pogodnoj klimi i kvalitetnoj zemlji kutjevačkog vinogorja, ovdje se uzgajaju i druge poznate svjetske sorte grožđa. „Ukupno proizvodimo 25 različitih etiketa vina, a sam proces uzgoja grožđa temeljimo na ekološkim principima. Toliko je detalja i nijansi koje utječu na konačni proizvod, te je za vrhunsko vino presudno u pravom trenutku prepoznati što nam priroda govori, za što je potrebno iznimno iskustvo i znanje", objašnjava Krauthaker.

Krauthaker Pinot sivi 2016, živo je i toplo vino, s dobro iskazanom voćnosti i svježinom te s dosta mladenačkog nerva, bez začinskih utjecaja drva. Sjajeće slamnato-žute boje, kristalne bistroće, miris je u pravcu zrelog domaćeg bijelog i zelenog voća, jabuke, kruške, vinogradske breskve. U ustima je slankasto te upućuje na stanovitu slast, sa solidnom je kiselosti, vrlo dobra tijela. Okus je zaobljen, u ustima dosta dugo traje.

Vino Krauthaker Pinot sivi 2016. poslužuje se rashlađeno na temperaturi 12 - 13 stupnjeva Celzija, a idealno se sljubljuje uz jela s tjesteninom, rižote, bijelu ribu, pečeno svijetlo meso.



Nazad
 
 
 
 
back to top