InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 19.02.2019 || Valamar Riviera sa sindikatima dogovorila isplatu 13. plaće u neto iznosu od 5.000 kuna  |  Uskoro četvrto, nikad bogatije izdanje sajma Vinart Grand Tasting  |  Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom u kavani Procaffe  |  Predstavljen Aminess Gourmet Lab  |  Predstavnici Turističkih zajednica Raba i Lopara otkrili što očekuju od 2019. godine  |  Digitalna platforma DISH dostupna u Hrvatskoj  |  Vino uz žlicu i Podravku u Aperitivo baru  |   Predstavljena mlada vina berbe 2018.   |  Hotelska grupacija Falkensteiner jača poziciju brenda  |  Booking.com objavljuje finalistice nagrade Technology Playmaker Awards 2019  |  U susret centralnom turističkom događaju u regiji  |  HGK predstavila vina najuglednijim ugostiteljima Berlina  |  Ledena berba u PP Orahovica  |  Odličan rezultat adventa na Rabu  |  EDITEL Adria 8. poslovni doručak u Dubrovniku  |  Trendovima usprkos: Iz Zagreba preselili u Slavoniju  |  Hrvatskim restoranima uručena MICHELINOVA priznanja  |  Što nas čeka na domaćoj gourmet sceni?  |  Svečana premijera predstave „Svaki tvoj rođendan” održana uz promociju vrhunskih vina vinarije Oraho  |   Rab postao prvi Europski otok sporta   |   ||
   

Hrvatska: Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran

13.07.2018

Japanski veleposlanik, vrhunski sushi chefovi i najbolja vijest za ljubitelje japanskih delicija  – u Falkensteinerovom Hotelu & Spa Iadera otvoren Sushi pop-up restoran Jiro.
 
 
Dva i pol metra duga i 230 kilograma teška tuna koju su pred gostima filetirali sushi majstori i bačva sa sakeom koju se razbilo posebnim maljem za sreću – tradicija Japana itekako je oživljena jučer na svečanom otvorenju Sushi pop-up restorana Jiro u u Falkensteinerovom Hotelu & Spa Iadera u Punta Skali nedaleko od Zadra.
Vrhunski svježi sastojci i tradicionalna receptura sashimija, nigirija i gunkana u izvedbi sjajnih japanskih chefova oduševili su svojim iznimnim okusom uzvanike i goste hotela. 

Ideja i realizacija pop-up japanskog restorana dogodila se u suradnji s tvrtkom Kali tuna čiji je vlasnik i predsjednik Jiro Kambe prijatelj i poslovni suradnik jednog od svjetski najpoznatijih sushi chefova Nobu Matsuhisa koji je posjetio Zadar u ožujku prošle godine na eventu Japan Fusion in Kali. 

Svečano otvorenje podržao je i ZEN-NOH (Japanese Agricultural Cooperative Association), a jučer je među brojnim uzvanicima bio i japanski veleposlanik Keiji Takiguchi koji je uzvanike pozdravio na hrvatskom jeziku.

Ove se godine obilježava 25. obljetnica diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske. Divno je to prijateljstvo između naše dvije države i zato mi je iznimno drago bilo doći u prekrasnu Punta Skalu. Sretan sam što se japanska tradicija i kuhinja ovako lijepo prihvaćaju u Dalmaciji, posebno u Zadru, gdje se već nekoliko godina održava i Sushi & wine festival, izjavio je japanski veleposlanik Keiji Takiguchi.

Koncept pop-up restorana s egidom ”danas tu, sutra tko zna gdje” iznimno je popularan u svijetu, a nit vodilja resorta u Punta Skali je gostima pružiti vrhunsko gastronomsko iskustvo uz bok svjetskim trendovima.

Gotovo sva tuna uzgojena u Kalima ide u izvoz, čak 800 tona godišnje ode u Japan gdje je naša tuna posebno cijenjena, zbog toga želimo domaću tunu ponuditi gostima  u hotelu, i to ne samo pripremljenu na mediteranski način, već i na japanski. Tako će uz naš poznati Alpe – Adria gastronomski smjer, sushi pop-up restoran uistinu biti posebna nadogradnja i veliko kulinarsko ljetno iznenađenje za naše goste, dodao je Georg Unterkircher, direktor Punta Skala resorta.



Nazad
 
 
 
 
back to top