InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 08.07.2020 || Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |  Vino vinarije PERAK - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske  |  Meet up: SMART TOURISM 5.0  |  Trend pada turističkih noćenja   |  Socijalni partneri u turizmu dogovorili nastavak primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva  |   ||
   

Hrvatska: Zimski kokteli koji će vas oduševiti

30.11.2017
Svakim novim danom otkrivamo i nove gastro senzacije. Ljudska znatiželja za novim vodi nas u stvaranje savršenih kombinacija koje zavolimo na prvu. Zimski kokteli koje predstavlja splitski Terminal F savršen su prijatelj u hladnim zimskim danima. Izvrsna kombinacija sastojaka njihova četiri koktela vrlo će nas brzo zagrijati i razveseliti. 

Dani veselja i radosti karakteristični za prosinac, iz godine u godinu nude novu ponudu u adventskim danima. Ovo omiljeno mjesto Splićana, koje je ujedno i prva stanica brojnim turistima, Adventu je posvetilo posebnu pažnju. Prekrasne dekoracije i novi okus uvest će vas u pravu zimsku bajku. 

Apple pie izvrstan je zimski koktel koji uz zagrijani sok od jabuke sadrži i rum te cimet. Koktelski klasik Margarita ovog je puta smrznuta i kontrast je toplim zimskim pićima. Prava slatka zimska poslastica koju si svi možemo u hladne dane priuštiti je Freakshake sa svojim inačicama Chocolate brownie cookie i Strawberry coconut raffaello. 

Ljubiteljima koktela zasigurno će ovaj izbor osvježiti blagdanske dane kada s radošću za svoje najbliže pripremamo posebna iznenađenja. Pri miješanju koktela treba paziti na miris i okus, boju, stvaranje nove arome, lijep izgled i atraktivnost. 
 

Apple pie
  • 80ml- apple juice
  • 15ml-cinnamon syrup
  • 40ml-Havana especial
Zagrijati sok od jabuke na temperaturu priblizno 60c, te preliti u pripremnu času za koktele. Dodati 40ml ruma Havana Especial te 15ml cimeta u sirupu te lagano promiješati. Zatim poslužiti u Libbey čašu i ukrasiti tankim kriškama jabuke predhodno začinjenima cimetom u prahu.
 


Frozen Margarita
  • 6ml tequila silver
  • 3ml lemon fresh juice
  • 2cl triple sec
Sve sastojke ulijemo u blender, dodamo par kockica leda. Sve zajedno izblendiramo te prelijemo u margarita čašu. Ukrasiti fetom limete ili jabukom. 



Freakshake
  • Strawberry coconut raffaello freakshake
Rub čaše za milkshake uroniti u preljev od bijele čokolade, te posuti listićima kokosa. Zatim uliti pripremljenu vruću čokoladu okusa od jagode. Dodati tučeni šlag te ukrasiti Raffaello kuglicama te marshmallowom okusa jagode. Sve preliti topljenom čokoladom i uživati.

  • Chocolate brownie cookie freakshake
Rub čase za milkshake premazati topljenom Nutellom, te posuti listićima čokolade. Uliti pripremljenu vruću čokoladu i dopuniti preko ruba sa  tučenim šlagom. Dodati brownie biskvit, choco chips te preliti topljnom Nutellom i uživati.



Španjolski uštipci / duguljasti uštipci s cimetom i šećerom
  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 prstohvat sol
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 400 ml voda
  • Preljev od čokolade ili Nutella 
Preljev od čokolade 
  • 300 g tamna čokolada
  • 250 ml vrhnje za kuhanje
  • 400 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom štapić cimeta
U Terminalu F se poslužuju s bijelom linoladom ili nutellom te uz Freakshakes.





Nazad
 
 
 
 
back to top