InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 21.01.2021 || Novo veliko priznanje novigradskom kampu   |  Prijavite se na online gin radionicu by Murska Dekla!  |   Šesti Vinart Grand Tasting održat će se u novom terminu u ovoj prijelaznoj 2021. godini   |  Valamar osigurao blagdansku potporu za djelatnike, uz podršku lokalnim proizvođačima i OPG-ovima  |   Valamarovi hoteli i ljetovališta i ove godine dobitnici najprestižnijih turističkih nagrada World   |  Valamar se uključio u projekt „Elements of AI“ – najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligencij  |  Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa  |  Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |   ||
   

Hrvatska: Zimski kokteli koji će vas oduševiti

30.11.2017
Svakim novim danom otkrivamo i nove gastro senzacije. Ljudska znatiželja za novim vodi nas u stvaranje savršenih kombinacija koje zavolimo na prvu. Zimski kokteli koje predstavlja splitski Terminal F savršen su prijatelj u hladnim zimskim danima. Izvrsna kombinacija sastojaka njihova četiri koktela vrlo će nas brzo zagrijati i razveseliti. 

Dani veselja i radosti karakteristični za prosinac, iz godine u godinu nude novu ponudu u adventskim danima. Ovo omiljeno mjesto Splićana, koje je ujedno i prva stanica brojnim turistima, Adventu je posvetilo posebnu pažnju. Prekrasne dekoracije i novi okus uvest će vas u pravu zimsku bajku. 

Apple pie izvrstan je zimski koktel koji uz zagrijani sok od jabuke sadrži i rum te cimet. Koktelski klasik Margarita ovog je puta smrznuta i kontrast je toplim zimskim pićima. Prava slatka zimska poslastica koju si svi možemo u hladne dane priuštiti je Freakshake sa svojim inačicama Chocolate brownie cookie i Strawberry coconut raffaello. 

Ljubiteljima koktela zasigurno će ovaj izbor osvježiti blagdanske dane kada s radošću za svoje najbliže pripremamo posebna iznenađenja. Pri miješanju koktela treba paziti na miris i okus, boju, stvaranje nove arome, lijep izgled i atraktivnost. 
 

Apple pie
  • 80ml- apple juice
  • 15ml-cinnamon syrup
  • 40ml-Havana especial
Zagrijati sok od jabuke na temperaturu priblizno 60c, te preliti u pripremnu času za koktele. Dodati 40ml ruma Havana Especial te 15ml cimeta u sirupu te lagano promiješati. Zatim poslužiti u Libbey čašu i ukrasiti tankim kriškama jabuke predhodno začinjenima cimetom u prahu.
 


Frozen Margarita
  • 6ml tequila silver
  • 3ml lemon fresh juice
  • 2cl triple sec
Sve sastojke ulijemo u blender, dodamo par kockica leda. Sve zajedno izblendiramo te prelijemo u margarita čašu. Ukrasiti fetom limete ili jabukom. 



Freakshake
  • Strawberry coconut raffaello freakshake
Rub čaše za milkshake uroniti u preljev od bijele čokolade, te posuti listićima kokosa. Zatim uliti pripremljenu vruću čokoladu okusa od jagode. Dodati tučeni šlag te ukrasiti Raffaello kuglicama te marshmallowom okusa jagode. Sve preliti topljenom čokoladom i uživati.

  • Chocolate brownie cookie freakshake
Rub čase za milkshake premazati topljenom Nutellom, te posuti listićima čokolade. Uliti pripremljenu vruću čokoladu i dopuniti preko ruba sa  tučenim šlagom. Dodati brownie biskvit, choco chips te preliti topljnom Nutellom i uživati.



Španjolski uštipci / duguljasti uštipci s cimetom i šećerom
  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 prstohvat sol
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 400 ml voda
  • Preljev od čokolade ili Nutella 
Preljev od čokolade 
  • 300 g tamna čokolada
  • 250 ml vrhnje za kuhanje
  • 400 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom štapić cimeta
U Terminalu F se poslužuju s bijelom linoladom ili nutellom te uz Freakshakes.





Nazad
 
 
 
 
back to top