InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 22.10.2019 || Konferencija o golf turizmu  |  Kralj delicija istarski pršut u metropoli  |  Splitski briig boutique hotel podiže ljestvicu održivog poslovanja u partnerstvu s Hotezom  |  Zagreb je dobio novu oazu za organizaciju tematskih događanja - Avantgarden Event Square  |  Istarski pršuti u Zagrebu  |  Park Food Fest u Novigradu predstavio nove gastronomske trendove   |   Hrvatski poduzetnici obilježavaju „Dan mojeg poslovanja“  |  Rastoke dobivaju upečatljiv restoran, jelovnik osmislio Mate Janković  |  Wine & Walk by the sea još jednom oduševio 550 zaljubljenika u vino i hranu  |   Proglašen pobjednik natjecanja Julius Meinl Barista Championship   |  Frankovka Miraz Feravina potvrdila šampionsku titulu   |  Park Food Fest: Vrhunsko gastronomsko iskustvo u Novigradu  |  Generacija Z i društvene mreže: Kompliciran odnos   |  Valamar predstavio najveći projekt u hrvatskom turizmu   |  Vinski razgovori uz vina Magistra   |  VINUM.IN - promocija časopisa o vinu  |  Iznimno uspješno održana treća konferencija o cjelogodišnjem turizmu!  |   Najnovije ime na gastronomskoj karti Splita koje ne smijete propustiti  |  Otvorena Majstor kuhar akademija  |  Ove godine 100 milijuna noćenja ostvareno tjedan dana ranije nego 2018. godine!  |   ||
   

Hrvatska: Frankovka Miraz Feravina potvrdila šampionsku titulu

30.09.2019
Ako je frankovka tada je iz Feravina – to je potvrđeno na drugom Festivalu Frankovke u Feričancima koji je ove subote okupio nekoliko stotina vinoljubaca iz regije
 
 
 
Ponovo najbolja i to na domaćem terenu! Frankovka Miraz 2017. Feravina šampion je drugog Festivala Frankovke održanog u rujnu u Feričancima, slavonskom mjestu poznatom po ovoj sorti. U konkurenciji 64 vrhunske frankovke iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske, međunarodni ocjenjivački žiri sastavljen od renomiranih enologa i stručnjaka, najviše je bodova i ove godine dao onoj iz Feravina. 
 
U podrumu ove vinarije čije je sjedište u srcu Feričanaca, a vinogradi na atraktivnom feričanačkom vinogorju, Frankovka doživljava pravu renesansu, pa Feravino s ponosom nosi epitet  „Kuća Frankovke". O kakvim je vinima riječ najbolje potvrđuje podatak da se osim u Europu izvoze i u Meksiko, a od prošle godine čak i na Karibe.
 
„Još jedna šampionska titula potvrđuje kontinuitet u kvaliteti naših vina među kojima Frankovka zauzima posebno mjesto. Vrhunskim Frankovkama - iz linije Miraz, kao i onima iz linije Dika te prvom Ledenom berbom sorte frankovka u Hrvatskoj, ali i najnovijim adutom naše vinarije, pjenušcem Francesca – želimo pokazati sve mogućnosti sorte koju naši susjedi iznimno cijene, dok je u Hrvatskoj, nažalost, nepravedno zapostavljena. Njezinoj popularizaciji svakako pridonose događaji poput ovog festivala u Feričancima i masterclassa kojeg smo kao vinarija nedavno organizirali u Zagrebu", ističe Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino. 
 
Rubinsko crvene boje, izraženog sortnog mirisa, intenzivnog, finog i dugotrajnog okusa,   a hrast iz barriquea sjajno se uklopio u strukturu vina i kao fini začin dominira tek u naknadnom okusu – tako šampionsku Frankovku opisuju sommelieri. Uz nju možete poslužiti slavonski kulen, kulenovu seku, ali i dalmatinski pršut te zreliji kravlji i kozji sir. Odlično se sljubljuje uz jela s roštilja, janjetinu s ražnja, odreske, popularni slavonski fiš ili čobanac, jela od divljači i riječnu ribu.


Nazad
 
 
 
 
back to top