InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 31.05.2020 || Suradnja HTZ-a i renomiranog australskog portala Chef's Pencil  |  Otvaraju se objekti Jadrana d.d.  |  Okus ljeta u bočici- stigla je Somersby lubenica  |  Istarska priča o uspjehu i vinu  |  Bolt pokreće uslugu dostave hrane u Zagrebu - Bolt Food  |  Podrška Valamarovom programu za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“  |  Beč stimulira odlazak u restorane  |  Slovenija: Grad Ljubljana ugostiteljima smanjio najam  |  Jeste li već popili kavu u prvom virtualnom kafiću u Hrvatskoj?  |  HZJZ objavio pravila za hotelijere  |  Predlaže se vaučerska shema   |  Otvorena online vinoteka Iločkih podruma   |  Južnokorejski turistički časopis SRT uvrstio Hrvatsku i otok Rab u TOP 8 destinacija svijeta  |  Trend pada turističkih noćenja se nastavlja  |  Nautički turizam traži omogućavanje plovidbe svim plovilima i gostima  |   Zajednica pustolovnog turizma HGK traži pokretanje svih aktivnosti  |  Hotelijeri traže nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta   |  Kongresni i poslovni turizam u velikim gubicima  |  Nova akvizicija u Badelu 1862  |  Uspješno održani prvi virtualni susreti o turizmu u Hrvatskoj   |   ||
   

Hrvatska: Homebrewing druženje u Pivani

03.04.2019
Zagrebačka Pivana  priredila je druženje pivskih znalaca  kako bi se razmjenila iskustava i znanja  o kućnom pivarstvu .
 
 
 
Pod moderatorskom palicom radijskog voditelja i  pivskog sommeliera Milana Peha  razgovaralo se o sastojcima piva i detaljima u njihovom procesu pripreme, stilovima kuhanja i čuvanja te drugim postupcima u proizvodnji tog pića.
 
„Pivo je odavno mnogo više od tek popularnog pića a u njegovoj pripremi uz sve širi izbor sastojaka s kojima mali pivari danas eksperimentiraju, presudan sastojak često čine ljubav i entuzijazam u njegovoj pripremi", izjavio je majstor pivar Mirko Banić Ištuk, koji je održao predavanje o pivskoj teoriji, kao i o važnosti vode kao ključnog sastojka za pivo.
 
Predstavnici male pivovare Hotch Potch, ujedno i prošlogodišnji pobjednici natjecanja kućnih pivara iznijeli su svoja iskustva  o tome kako se otvara vlastita pivovara. Juicy Pale ale ove pivovare već se može pronaći u bolje opremljenim trgovinama, a njihova su iskustva poslužila kao inspiracija pivskim entuzijastima koji se još možda nisu odlučili za vlastitu pivsku priču.  
 
Prikazana je i oprema za homebrewing (kućnu pripremu piva) a kušalo se i novo pivo iz Grif mikropivovare. Grif mikropivovara otvorena je potkraj 2017. godine i proizvode svježa,  aromatična,  nepasterizirana i nefiltrirana piva.



Nazad
 
 
 
 
back to top