InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 21.01.2021 || Novo veliko priznanje novigradskom kampu   |  Prijavite se na online gin radionicu by Murska Dekla!  |   Šesti Vinart Grand Tasting održat će se u novom terminu u ovoj prijelaznoj 2021. godini   |  Valamar osigurao blagdansku potporu za djelatnike, uz podršku lokalnim proizvođačima i OPG-ovima  |   Valamarovi hoteli i ljetovališta i ove godine dobitnici najprestižnijih turističkih nagrada World   |  Valamar se uključio u projekt „Elements of AI“ – najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligencij  |  Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa  |  Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |   ||
   

Hrvatska: Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe

19.11.2020
Unatoč COVID i gospodarskoj krizi, Hrvatska će u Varaždinskim Toplicama dobiti jedan od najmodernijih hotelskih kompleksa kontinentalnog turizma 

 

U Varaždinskim Toplicama, poznatom lječilištu još iz vremena starih Rimljana, privodi se kraju jedna od najvećih investicija domaćeg kapitala: izgradnja modernog hotelskog kompleksa  – hotela Bernarda.

Ovo velebno zdanje koje bi trebalo otvoriti svoja vrata prvim gostima iduće godine, investicijski je plod višedesetljetnog poduzetničkog uspješnog angažmana i poslovanja Bernarde Cecelja, koja je nakon više od tri desetljeća rada u proizvodnji, investirala i u obogaćivanje turističke ponude Varaždinskih Toplica, u kojima živi, ali i radi.
Bernarda Cecelja u jeku pandemije Covid-19 i gospodarske krize, upravo kako dolikuje jednoj od najnagrađivanijih poduzetnica, inovatorica i poslovnih žena ovih prostora nije posustajala niti odustajala, a poslovno hrabro ide dalje izgradnjom dodatnih sadržaja koji uključuje i skori završetak hotela Bernarda kao značajnijeg aduta hrvatskog kontinentalnog turizma u novoj turističkoj sezoni.

Uz puno bitke s birokracijom dobila sam koncesiju za termalnu vodu čime je otvorena mogućnost izgradnje hotela Bernarda. Hotel će imati četiri zvjezdice, uskoro će primati prve goste, a cijeli koncept ovog kontinentalno – turističkog smjera ide uz jednu lijepu ovdašnju domaću priču – kroz restorane, domaće proizvode, ekološku gastro ponudu, wellness sadržaje. Imajući na umu ekološki pristup poslovanju u budućem hotelu Bernarda, a posebice hranu bez kemijskih tretiranja koja se poslužuje u našim restoranima, mislim da imamo odličan zdravstveno – turistički projekt s kojim izlazimo na tržište. Hotel će imati 27 soba, dijelom i uz kvalitetnu fizikalnu terapiju koju omogućuje toplička termalna voda temperature 58 stupnjeva. Hotel će imati vanjski i unutarnji bazen, a uz brojne dodatne kapacitete, pa tako i smještajne zaokružit ćemo brojku od ukupno 60 soba i 130 ležajeva – premijerno je najavila Bernarda Cecelja.

Investicijski zamašnjak za gradnju i finalizaciju hotela dala joj je proizvodnja po kojoj je poduzetnica Bernarda Cecelja poznata diljem svijeta – tvornica Bernarda d.o.o. u Pušćinama za proizvodnju madraca, kreveta i opreme za spavanje, te tvornice Bernarda Nova d.o.o. u Nedeljancu za konfekciju spužve i sličnih materijala nužno potrebnih u proizvodnji kreveta, madraca i jastuka.

Krizi unatoč Bernarda Cecelja nije ugasila niti jedno od 250 radnih mjesta, niti je smanjila plaće svojim radnicima i to u isto vrijeme privodeći kraju velebno zdanje hotela Bernarda s četiri zvjezdice u Varaždinskim Toplicama, kako bi tom kraju, ali i hrvatskom kontinentalnom turizmu donijela oazu zdravstvenog, wellness, gastronomskog i poslovnog turizma.
 
Budući hotelski kompleks već ima zaokruženu gastro ponudu kroz postojeći restoran i pizzeriju Bernarda koja je nadaleko poznata po prvoj termalnoj pizzi, popularnom jelu spravljenog prema tajnom receptu i sastojcima, ali vrlo ukusnom upravo jer se tajna priprave nalazi u lokalnoj termalnoj vodi.
Nakon otvorenja gostima hotela bit će na raspolaganju domaća ekološki uzgojena hrana iz vlastitih kapaciteta, kao i namirnice lokalnih OPG-ova s kojima je hotel u kooperaciji, uz zaokruženu vinsku, povijesnu, kulturnu, sportsku te lječilišnu ponudu sadržaja za turiste i goste unutar granica Lijepe naše, Europe, a i šire.



Nazad
 
 
 
 
back to top