InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 17.07.2019 || Valamar isplaćuje posebnu nagradu zaposlenicima za uspješnu sezonu  |  Ljeto za vinoljupce – besplatne vinske radionice  |  Vinarija Štampar autohtonom sortom Pušipel promiče terroir Međimurja i sjeverne Hrvatske  |  Istria Gourmet Festival u slavljeničkom ruhu  |  Dašak Hvara uz Tomić Opolo Nobile 2018 i melodije klapske pjesme   |  Dani otvorenih butelja – Zlatni vinari Zagrebačke županije 04. 07. 2019.  |  Otvoreni Pelati u samom centru Zagreba  |  Vinski razgovori uz Dalmacijavino   |  21-22.09.2019 – održati će se Trieste Coffe Experts  |  Valamar kreće u izgradnju najvećeg ljetovališta u Hrvatskoj  |  Vino uz žlicu u restoranu Miki's  |  Otvoren G.E.T. Fest - festival vinskog turizma  |   Syrah Miraz Feravina ponovo šampion Bonavite  |  Valamar otvorio dva nova ljetovališta s pet zvjezdica  |  Vinski razgovori uz Franju Kolarića   |  Po drugi puta u Hrvatskoj proslavljen Svjetski dan krastavaca  |  Uspješno predstavljena kvarnerska pjenušava vina u Zagrebu  |  Veliki uspjeh Stocka na prestižnom ocjenjivanju alkoholnih pića „World Dinks Awards“  |  Valamarovi hoteli ponovno dobitnici najprestižnije turističke nagrade na svijetu   |  Sva raskoš Zlatne doline predstavljena na danima graševine u Kutjevu  |   ||
   

Hrvatska: Mirisi, okusi i boje otoka Hvara u Zagrebu

26.11.2018

Prekrasni mediteranski mirisi, okusi i boje otoka Hvara proširili su se Zagrebom kroz odabrane etikete vina Tomić i vinarije udruge Hvarski vinari te čokolade Gamulin.  Prepoznatljive arome sa sunčanog Hvara poput citrusa, lavande, kadulje, rogača prožimale su se kroz vino i čokoladu. 

 

Sljubiti vino i čokoladu prava je čarolija, sli nimalo lak zadatak. A upravo je to bila glavna nit vodilja, dviju radionica Abeceda finih zalogaja, pod vodstvom Marije Vukelić. 

Vina Tomić okupljenima je predstavio Teo Herceg, ispred vinarije Tomić, udrugu Hvarski vinari predstavljala je predsjednica udruge, Ivana Krstulović Carić, a čokolade Gavulin, vlasnica Fedra Gamulin. 


Veliki Plavac Mali 2011, vrhunsko je vino s južnih položaja otoka Hvara. Radi se o probranoj berbi, što se osjeti i na mirisu vina. Vino se nalazi u velikim magnum bocama, koje su prikladne za vrhunske plavce  i vrhunska crna vina i njihovo odležavanje.  Andro Tomić, vlasnik vinarije vino je nazvao Veliki plavac mali, jer za vrhunska vina voli reći i da su velika vina. Kombinacija tamne čokolade i rogača i vina Tomić Veliki Plavac mali 2011. bila je prava harmonija okusa za sva nepca. 


Vrhunsko desertno vino Tomić Moro 2005., proizvodi se tradicionalnom metodom od prezrelog, prosušenog grožđa sorte plavac mali. Na nosu se osjete balansirane note karamele, šljiva, smokvi. Tomić Moro, sljubljen je s čokoladom sa smokvama. 


Vina autohtonih sorti grožđa sljubljene s čokoladom zajedno su kreirale jedinstveni spoj, a na nepcima su se osjetili mirisi i okusi predivnoga otoka Hvara. 



Nazad
 
 
 
 
back to top