InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 30.03.2020 || Valamar odgovorno i sustavno provodi preporučene mjere prevencije  |  Peti Vinart Grand Tasting ponovo okupio najbolje vinare  |  Zeleni Grif za Dan Svetog Patrika   |  Vinski razgovori uz Erdutske vinograde i mlade, kreativne goste   |  Predstavljeno novo izdanje vodiča Gault&Millau Croatia 2020  |  Najveća turistička kompanija u Hrvatskoj u 2019. ostvarila 2,22 milijardi kuna prihoda i rast od 10%  |  Saznajte sve o Wine VIP Eventu  |  Hrvatska bogatija za još dva restorana s prestižnom MICHELINOVOM zvjezdicom  |  Chef Hrvoje Zirojević fantastičnim delicijama najavio treće izdanje Gault&Millau vodiča za Hrvatsk  |  Talijanska slastičarka koja obožava hrvatsku makovnjaču  |  Vinski razgovori uz vina i likere Fiolić i najavu Zadar Wine Festivala   |  Aminess jedina turistička kompanija nagrađena certifikatom Poslodavac Partner  |  Najbolji hostel na svijetu dolazi na prvu hrvatsku konferenciju o hostelima   |  Osnovana Zajednica poslovnog turizma HGK  |   Vanja Halilović imenovana na poziciju direktorice marketinga tvrtke Kutjevo d.d.  |  Vinart Grand Tasting - nezaobilazno mjesto za sve koji se žele ozbiljno baviti vinom  |  Vodeći hotelijeri i investitori okupljaju se idući tjedan u Zagrebu  |  Kvaliteta najvažnija, ali uz realne cijene  |  Peta godina rekordnih razina turističkih noćenja  |  Vinari trebaju snažniju potporu države  |   ||
   

Hrvatska: Mirisi, okusi i boje otoka Hvara u Zagrebu

26.11.2018

Prekrasni mediteranski mirisi, okusi i boje otoka Hvara proširili su se Zagrebom kroz odabrane etikete vina Tomić i vinarije udruge Hvarski vinari te čokolade Gamulin.  Prepoznatljive arome sa sunčanog Hvara poput citrusa, lavande, kadulje, rogača prožimale su se kroz vino i čokoladu. 

 

Sljubiti vino i čokoladu prava je čarolija, sli nimalo lak zadatak. A upravo je to bila glavna nit vodilja, dviju radionica Abeceda finih zalogaja, pod vodstvom Marije Vukelić. 

Vina Tomić okupljenima je predstavio Teo Herceg, ispred vinarije Tomić, udrugu Hvarski vinari predstavljala je predsjednica udruge, Ivana Krstulović Carić, a čokolade Gavulin, vlasnica Fedra Gamulin. 


Veliki Plavac Mali 2011, vrhunsko je vino s južnih položaja otoka Hvara. Radi se o probranoj berbi, što se osjeti i na mirisu vina. Vino se nalazi u velikim magnum bocama, koje su prikladne za vrhunske plavce  i vrhunska crna vina i njihovo odležavanje.  Andro Tomić, vlasnik vinarije vino je nazvao Veliki plavac mali, jer za vrhunska vina voli reći i da su velika vina. Kombinacija tamne čokolade i rogača i vina Tomić Veliki Plavac mali 2011. bila je prava harmonija okusa za sva nepca. 


Vrhunsko desertno vino Tomić Moro 2005., proizvodi se tradicionalnom metodom od prezrelog, prosušenog grožđa sorte plavac mali. Na nosu se osjete balansirane note karamele, šljiva, smokvi. Tomić Moro, sljubljen je s čokoladom sa smokvama. 


Vina autohtonih sorti grožđa sljubljene s čokoladom zajedno su kreirale jedinstveni spoj, a na nepcima su se osjetili mirisi i okusi predivnoga otoka Hvara. 



Nazad
 
 
 
 
back to top