InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 22.10.2019 || Konferencija o golf turizmu  |  Kralj delicija istarski pršut u metropoli  |  Splitski briig boutique hotel podiže ljestvicu održivog poslovanja u partnerstvu s Hotezom  |  Zagreb je dobio novu oazu za organizaciju tematskih događanja - Avantgarden Event Square  |  Istarski pršuti u Zagrebu  |  Park Food Fest u Novigradu predstavio nove gastronomske trendove   |   Hrvatski poduzetnici obilježavaju „Dan mojeg poslovanja“  |  Rastoke dobivaju upečatljiv restoran, jelovnik osmislio Mate Janković  |  Wine & Walk by the sea još jednom oduševio 550 zaljubljenika u vino i hranu  |   Proglašen pobjednik natjecanja Julius Meinl Barista Championship   |  Frankovka Miraz Feravina potvrdila šampionsku titulu   |  Park Food Fest: Vrhunsko gastronomsko iskustvo u Novigradu  |  Generacija Z i društvene mreže: Kompliciran odnos   |  Valamar predstavio najveći projekt u hrvatskom turizmu   |  Vinski razgovori uz vina Magistra   |  VINUM.IN - promocija časopisa o vinu  |  Iznimno uspješno održana treća konferencija o cjelogodišnjem turizmu!  |   Najnovije ime na gastronomskoj karti Splita koje ne smijete propustiti  |  Otvorena Majstor kuhar akademija  |  Ove godine 100 milijuna noćenja ostvareno tjedan dana ranije nego 2018. godine!  |   ||
   

Novo: Otvoren G.E.T. Fest - festival vinskog turizma

26.06.2019
Doručkom koji je inspiriran Hrvatskom i uz čašu pjenušca Perla rose, prvog dana ljeta, otvoren je G.E.T. Fest - festival vinskog turizma u centru Zagreba. 
 
 

Na terasi i u wine baru kavane Procaffe, ovaj festival stanovnicima i gostima grada Zagreba nudi širok spektar novih iskustava te ih, kroz okuse i informacije, uči o destinacijama, proizvođačima i autohtonim proizvodima. Festivalska ponuda uključuje doručke i plate koje predstavljaju određene regije Lijepe naše, degustacije vina, vođene degustacijske "Šetnje Hrvatskom", koktele na bazi vina i mnoštvo drugih zanimljivih događanja kojima je cilj promicanje hrvatske eno-gastronomije. 
 
Recepte za doručke "inspirirane Hrvatskom" osmislila je Ružica Jukičić, višestruko nagrađivana hrvatska kuharica, članica Svjetske kulinarske organizacije i međunarodna kulinarska ocjenjivačica. U ponudi su četiri doručka, nazvana po hrvatskim regijama: "Bregovita Hrvatska", "Slavonija i Podunavlje",  "Istra i Kvarner" i "Dalmacija". Glavni sastojci za ove doručke su namirnice koje su autohtone ili tipične za pojedinu regiju. Po istom principu bit će pripremljene festivalske plate.
 
Vođene degustacije održavat će se u popodnevnim i večernjim satima ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom, uz obaveznu rezervaciju dan ranije. U ponudi su "šetnje regijama" koje uključuju 4 vina iz određene regije uz pripadajuće zalogaje i "šetnja Hrvatskom" koja uključuje 8 vina (po dva iz svake regije), uz pripadajuće zalogaje. 
 
Koktel zabave vikendom predstavljat će koktele na bazi vina, a njihov raspored kao i najave drugih događanja, javljat ćemo prema njihovom kalendaru.  
Organizator festivala je udruga G.E.T., koja se već dulji niz godina bavi razvojem i promicanjem vinskog turizma (od brojnih projekata udruge, u ovom smislu izdvajamo Bijeli grozd - nagradu vinarijama koje uspješno razvijaju vinski turizam, kategorizaciju vinarija i konferenciju o eno-gastro turizmu), dok im je partner i ujedno lokacija održavanja festivala, zagrebačka kavana Procaffe.
 
Organizaciju festivala je podržala TZ grada Zagreba, pokrovitelji Agrolaguna, Feravino i tvrtka Gastrofanatik i proizvođači uključeni u projekt. Uz spomenute, u festival su uključene i druge vinarije i proizvođači delicija, kao što su Pisinium, Belje, Medea, Perak, Markota, Trdenić, Toreta, Jagunić i drugi. Popis proizvođača bit će objavljen na web stranici, a svakako će se kroz ljeto nadopunjavati i mijenjati.
 
Informacije o festivalu
 
Lokacija održavanja: Zagreb, Tkalčićeva ulica, terasa i wine bar kavane Procaffe
Termin: Ljeto 2019.
Radno vrijeme: svaki dan trajanja, prema radnom vremenu kavane Procaffe
Ponuda festivala:
Doručci, plate, degustacije vina, vođene degustacije, vinski kokteli, prezentacije...
Svakodnevna  ponuda - dostupna cijelo vrijeme
•Festivalski doručak 
•Plate
•Degustacija vina na čaše
•Pop-up "vinoteka" 
•Info pult  i ekrani na kojima se vrte foto i video promo materijali
•Vino dana - čaša vina uz brusketu, po popularnoj cijeni

Ponuda u određenim danima
Vinske šetnje - u wine baru kavane Procaffe  
Dani: ponedjeljak, utorak, srijeda, petak
17:00 - 18:00 Šetnja regijom - svaki put druga regija 
Degustacija 4 vina iz pojedine regije, uz plate
19:00 - 21:00 Šetnja Hrvatskom
Degustacija 8 vina (po 2 iz svake regije), uz plate
 
Napomene:
•Obvezna rezervacija dan ranije
•Kompaktne grupe od 11 ili više članova mogu se, uz dogovor, naručiti i izvan navedenih termina 
Vinska mixologija - na terasi Procaffea
Dani: petak, subota, nedjelja
Kokteli na bazi vina, svaki dan drugi 
Povremena ponuda
Gostovanja vinara i cooking show -  na terasi
Organizirat će se prema mogućnosti i potrebi te biti posebno najavljeni.



Nazad
 
 
 
 
back to top