InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 22.10.2019 || Konferencija o golf turizmu  |  Kralj delicija istarski pršut u metropoli  |  Splitski briig boutique hotel podiže ljestvicu održivog poslovanja u partnerstvu s Hotezom  |  Zagreb je dobio novu oazu za organizaciju tematskih događanja - Avantgarden Event Square  |  Istarski pršuti u Zagrebu  |  Park Food Fest u Novigradu predstavio nove gastronomske trendove   |   Hrvatski poduzetnici obilježavaju „Dan mojeg poslovanja“  |  Rastoke dobivaju upečatljiv restoran, jelovnik osmislio Mate Janković  |  Wine & Walk by the sea još jednom oduševio 550 zaljubljenika u vino i hranu  |   Proglašen pobjednik natjecanja Julius Meinl Barista Championship   |  Frankovka Miraz Feravina potvrdila šampionsku titulu   |  Park Food Fest: Vrhunsko gastronomsko iskustvo u Novigradu  |  Generacija Z i društvene mreže: Kompliciran odnos   |  Valamar predstavio najveći projekt u hrvatskom turizmu   |  Vinski razgovori uz vina Magistra   |  VINUM.IN - promocija časopisa o vinu  |  Iznimno uspješno održana treća konferencija o cjelogodišnjem turizmu!  |   Najnovije ime na gastronomskoj karti Splita koje ne smijete propustiti  |  Otvorena Majstor kuhar akademija  |  Ove godine 100 milijuna noćenja ostvareno tjedan dana ranije nego 2018. godine!  |   ||
   

Hrvatska: Park Food Fest u Novigradu predstavio nove gastronomske trendove

09.10.2019
Proteklog vikenda u Novigrad su stigli brojni ljubitelji vrhunske kulinarske ponude koji su u Parku novigradskih ribara uz staru lučicu Mandrač te u samoj lučici sudjelovali na prvom Park Food Fest-u.
 
 

Posjetitelji novog gastronomskog događaja uživali su u jedinstvenom spoju street fooda i showcookinga renomiranih chefova, kao i ponudi vrhunskih vina lokalnih vinarija te craft pivu.

Vrijeme je odlično poslužilo sve sudionike, a osim domaćih gostiju, događaj je privukao i strane posjetitelje, kojih je najviše pristiglo iz Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke i Francuske. U bogatom programu posjetitelje je posebno privukao showcooking chefova renomiranih restorana koji su za goste spremili istarske specijalitete. 

„Vrlo smo zadovoljni velikim odazivom gostiju, a street food pokazao se sjajnom temom koju smo gostima odlučili predstaviti u jedinstvenoj kombinaciji s showcookingom u kojem su se iskazali chefovi vrhunskih restorana. Dnevna ponuda prihvaćena je odlično, a posjetitelji su pokazali velik interes i za vina te craft pivo", istaknula je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada.

Nije nedostajalo ni zabave, obzirom da su gosti uživali u nastupu čak tri benda koja su ih zabavljala do ranih večernjih sati. Za showcooking su bili zaduženi chefovi restorana Buščina, Damir i Ornella, Morgan, San Rocco, Primizia te Ivan Zidar iz Mason Burgera, dok su se za cjelodnevnu ponudu eventa pobrinuli Pelagius Novigrad, restoran Kod Marice i restoran Half 8 with Mason Burgers & Stuff. Osim vrhunske kulinarske ponude, gostima su na raspolaganju bila i vrhunska vina lokalnih vinarija Clai, Coronica, Demark, Ghira, Moreno Ivančić, Leonardo Palčić, Pervino i Veralda te craft piva istarskih proizvođača Vergal i Kampanjola Eko Bira.

Nakon brojnih eno-gastronomskih manifestacija, listopad u sjeverozapadnoj Istri nastavlja u sportskom tonu. Ljubitelji sporta moći će uživati u humanitarnom teniskom turniru Colours of Tennis te međunarodnom biciklističkom maratonu Istria Granfondo. 

Više informacija o Park Food Festu pronađite na web stranici Colours of Istria.


Nazad
 
 
 
 
back to top