InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 22.10.2019 || Konferencija o golf turizmu  |  Kralj delicija istarski pršut u metropoli  |  Splitski briig boutique hotel podiže ljestvicu održivog poslovanja u partnerstvu s Hotezom  |  Zagreb je dobio novu oazu za organizaciju tematskih događanja - Avantgarden Event Square  |  Istarski pršuti u Zagrebu  |  Park Food Fest u Novigradu predstavio nove gastronomske trendove   |   Hrvatski poduzetnici obilježavaju „Dan mojeg poslovanja“  |  Rastoke dobivaju upečatljiv restoran, jelovnik osmislio Mate Janković  |  Wine & Walk by the sea još jednom oduševio 550 zaljubljenika u vino i hranu  |   Proglašen pobjednik natjecanja Julius Meinl Barista Championship   |  Frankovka Miraz Feravina potvrdila šampionsku titulu   |  Park Food Fest: Vrhunsko gastronomsko iskustvo u Novigradu  |  Generacija Z i društvene mreže: Kompliciran odnos   |  Valamar predstavio najveći projekt u hrvatskom turizmu   |  Vinski razgovori uz vina Magistra   |  VINUM.IN - promocija časopisa o vinu  |  Iznimno uspješno održana treća konferencija o cjelogodišnjem turizmu!  |   Najnovije ime na gastronomskoj karti Splita koje ne smijete propustiti  |  Otvorena Majstor kuhar akademija  |  Ove godine 100 milijuna noćenja ostvareno tjedan dana ranije nego 2018. godine!  |   ||
   

Hrvatska: Po drugi puta u Hrvatskoj proslavljen Svjetski dan krastavaca

17.06.2019
U prekrasnoj zagrebačkoj Vili Werner drugu godinu za redom proslavljen je najneobičniji dan na svijetu - Svjetski dan krastavaca (World Cucumber Day 2019).
 
 
 
Ovogodišnji Svjetski dan krastavaca prigodno je obilježen i proslavljen otvaranjem tajnih vrata zagrebačke Vile Werner, gdje su gosti, među kojima i DJ Bizzo Bodega, modna dizajnerica Lana Puljić i influencerica Donna Lugonja Petković, okusili zabavu za sva osjetila u jedinstvenom ambijentu.  
 
World Cucumber Day inače je originalna ideja uzgajivača krastavaca, nastala u Engleskoj 2011. godine, s ciljem veličanja vrlina ovog po mnogo čemu posebnog povrća. Najveći obožavatelj krastavaca Mr. Hendricks zna da se njihov bolji rast stimulira mirisom, zvukom i dodirom, a svoju strast i divljenje prema njima proslavio je okupljanjem istraživača neobičnosti, ljubitelja čudesa i beskompromisnih znatiželjnika, jednom rječju prijatelja ovog najneobičnijeg gina na svijetu. 
 
Vila Werner i njezina bogata povijest pomogla je u stvaranju atmosfere koja je pozivala na uživanje u inovativnim koktelima velikog prijatelja Hendrick's gina i jednog od vodećih domaćih barmena te nenadmašnoj kombinaciji gina i tonika, serviranoj uz svježi krastavac i nekoliko zanimljivih i kreativnih garniranja. Krastavci su do punog izražaja kao zvijezde večeri došli kod priprema raznih gastro delicija kojima su poslužili kao inspiracija, a na proslavu svog svjetskog dana dostavljeni su u neodoljivom oldtimer terencu Fiat Campagnola iz 1967. godine, koje  svojim izgledom transportira u neki drugi, neobični svijet.
 
Kako bi nadahnuo ljude da pobjegnu od konvencionalnosti, prihvate neobičnost kao stil života i postanu beskompromisni znatiželjnici, Hendrick's je postavio je u vrt košaru za let balonom omogućivši svim prisutnima ranu prijavu za „Most unusual baloon experience", čija je premijera planirana za kraj ljeta. Da sve bude u znaku dobrih iskustava pobrinuo se bend Gadjo Manouche, koji je bio zaslužan za očaravajuće plesne swing zvukove, a istovremeno su svi oni željni osvježenja uživali u vožnji parkom u električnoj rikši by Pedicab. Da kada je riječ o krastavcu ne postoje granice pokazalo je i umjetničko djelo Marija Piteše pod nazivom „Hendrick’s kukumar hobotnica".



Nazad
 
 
 
 
back to top