InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Petak, 19.07.2019 || Nova era svježe mljevene kave  |  Najpoželjniji poslodavac u turizmu lansirao novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com   |  Valamar isplaćuje posebnu nagradu zaposlenicima za uspješnu sezonu  |  Ljeto za vinoljupce – besplatne vinske radionice  |  Vinarija Štampar autohtonom sortom Pušipel promiče terroir Međimurja i sjeverne Hrvatske  |  Istria Gourmet Festival u slavljeničkom ruhu  |  Dašak Hvara uz Tomić Opolo Nobile 2018 i melodije klapske pjesme   |  Dani otvorenih butelja – Zlatni vinari Zagrebačke županije 04. 07. 2019.  |  Otvoreni Pelati u samom centru Zagreba  |  Vinski razgovori uz Dalmacijavino   |  21-22.09.2019 – održati će se Trieste Coffe Experts  |  Valamar kreće u izgradnju najvećeg ljetovališta u Hrvatskoj  |  Vino uz žlicu u restoranu Miki's  |  Otvoren G.E.T. Fest - festival vinskog turizma  |   Syrah Miraz Feravina ponovo šampion Bonavite  |  Valamar otvorio dva nova ljetovališta s pet zvjezdica  |  Vinski razgovori uz Franju Kolarića   |  Po drugi puta u Hrvatskoj proslavljen Svjetski dan krastavaca  |  Uspješno predstavljena kvarnerska pjenušava vina u Zagrebu  |  Veliki uspjeh Stocka na prestižnom ocjenjivanju alkoholnih pića „World Dinks Awards“  |   ||
   

Hrvatska: Posve novo iskustvo ispijanja zimskih koktela u Glow baru

12.12.2018
Dolaskom hladnijeg vremena, Zagreb je dobio i posebnu zimsku ponudu u prvom zagrebačkom spritz baru - Glow baru. Stanovnici glavnog grada u Glow baru od sada mogu probati devet posebnih, dosad neviđenih zimskih pića – koktele s vrućom čokoladom, sljezovim kolačićima te koktele s kuhanim vinom i spritzevima.  
 
 
 
Od tri koktela s vrućom čokoladom koji se serviraju u teglici, posebno se ističe 'Son Of a Nutcracker' (Orašarov sin) na bazi ruma, prženog lješnjaka i tamne čokolade. Pjena od mente i pečeni sljezov kolačić na vrhu ovom koktelu daju posebnu toplu notu, savršenu za hladne zimske dane.

Koktel 'Baby It's Cold Outside' spoj je Jack Honey Tennessee viskija infuziranog medom koji se potom miješa s vrućom čokoladom i završava s pjenom od meda. 'Let It Snow' vrlo je slična kombinacija okusa viskija obogaćena začinima za kuhano vino. Ova kategorija pića sličnija je desertu, nešto u čemu će svi sladokusci posebno uživati. 
U drugu grupu koktela spadaju kokteli napravljeni u kombinaciji s omiljenim zimskim pićem, kuhanim vinom. Kokteli 'Naughty or Nice', 'Jingle All The Way' i 'Bells Are Ringing' zanimljive su kombinacije gina, kuhanog vina i ruma, od kojih jedan čak sadrži i liker od kaktusa.

Osim koktela s vrućom čokoladom i kuhanim vinom, dio posebne zimske ponude Glow bara su i novi spritzevi po kojima je bar i najpoznatiji. Iako nisu istinski zimska pića, u Glow specijalnim izdanjima potpuno su prožeta zimskom čarolijom. Od tri spritza s potpisom Glowa, možda je najzanimljiviji Noel' koji se sastoji od cointreaua (francuski liker od kore naranče), sirupa od meda i klinčića, uz dodatak limuna, pjenušca i sode. Sve spritz kombinacije koje je Glow ove zime pripremio za vas, hladna su pića, no sadrže sve okuse Božića koje obožavamo. I upravo to ih čini posebnima.

''Cijeli naš bar bazira se na tome da uzmemo ono što gosti traže i ponudimo im to na naš način - kroz koktele. Primjerice, naš bar u ponudi ima samo jedan gin, ali je svaka njegova infuzija posve jedinstvena. Takav koncept pokazao se uspješnim, pa smo isto napravili i s kuhanim vinom koje neće biti obično kuhano vino, nego će se piti kroz tri koktela. Opet gostu pružamo nešto na što je naviknut, ali na naš način'', izjavio je Dominik Bečvardi, ''šef kuhinje'' Glow bara. 

U Glow baru se nadaju da će ovom posebnom zimskom ponudom Zagrepčanima i svim njihovim gostima pružiti toplu, kućnu atmosferu, s daškom egzotike i istinskog hedonističkog užitka.





Nazad
 
 
 
 
back to top