InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 07.07.2020 || Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |  Vino vinarije PERAK - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske  |  Meet up: SMART TOURISM 5.0  |  Trend pada turističkih noćenja   |  Socijalni partneri u turizmu dogovorili nastavak primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva  |   ||
   

Hrvatska: VINUM.IN - promocija časopisa o vinu

25.09.2019
U zagrebačkom restoranu Fino&Vino predstavljen je novi časopis o vinu, VINUM.IN.  Na svečanoj promociji glavna urednica Dijana Grgić predstavila je  svoje suradnike, vinare i koncept časopisa.   
 

VINUM.IN će izlaziti tromjesečno, a cilj mu je prikazivati vino kroz različite oblike. Već u prvom broju vino se povezalo s arhitekturom, poezijom i kolačima. Osim hrvatske vinske scene koja je predstavljena putovanjem kroz kontinentalnu Hrvatsku, Dalmaciju i otoke, zavirilo se na vinsku scenu susjedima iz Srbije, a Matija Lesković putovao je do daleke Južne Afrike.  Temu broja -   rajnski rizling   - predstavio je Ivo Kozarčanin, Tomislav Radić je čitateljima pripremio tekst o kraljevini, a  Željko Suhadolnik prenio je čitateljima svoje bogato iskustvo vinskih putovanja po inozemstvu. Marija Vukelić je u rubrici „Vino na visokoj peti"  ugostila enologinju Evu Krištof  te intervjuirala Željka Suhadolnika u rubrici „Razgovor s vinom o vinu". 
 
Ivana Erhardt Draganić kroz rubriku „Vinska mušica" predstavila je vina Slavonije i Baranje, dok je dr. Nina Levičnik, prikazala vinsku arhitekturu na primjeru jedne hrvatske vinarije, a  Domagoj Jakopović Ribafish ispričao je kako nastaje bajkovito vino Potribica vinarije Boškinac. Moderni dizajn časopisa najbolji je pokazatelj smjera u kojem se ide, a za odlične fotografije pobrinuo se urednik fotografije Julio Frangen.  

Drugačiji, moderan, zanimljiv i edukativan časopis već od sljedećeg broja će svoje mjesto pronaći na kioscima kako bi bio dostupan svim vinoljupcima.  Prvi broj, kao posebno izdanje, distribuira se slanjem besplatnog primjerka na adrese vinara, restorana, wine barova, vinoteka, hotela, vinskih udruga i mnogobrojnih vinoljubaca. 

Na promociji su gosti imali priliku kušati i neka vina, pjenušce i rakije koji su predstavljeni i u časopisu. 
Uskoro se očekuje i web izdanje gdje će se časopis moći on-line prolistati, a sam web bit će u formi vinskog portala  na kojemu će se pratiti aktualnosti između dva broja. 


Nazad
 
 
 
 
back to top