InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 11.12.2019 || Otvoren prvi slovenski burger bar Lars&Sven u zagrebačkom Branimir mingle mallu  |  Nezaboravno božićno druženje uz omiljene Franck čajeve i zanimljive koktele s čajem  |  Vinarija Jakopić na promociji u International Business Hotelu predstavila svu raskoš svojih etiketa  |  Vino uz žlicu (i vješalicu) u Magazinskoj kleti  |  Dvadeset šest hrvatskih tvrtki na sajmu luksuznog turizma ILTM   |  Novo ruho Škrleta moslavačkih vinara  |  Vinski razgovori uz vinariju Poletti  |  Počeo je gourmingle na Fuliranju   |  Francuski paradoks u Feričancima  |  Gault&Millau Croatia i Kotányi – predblagdanska gastronomija sa ženskim potpisom  |  Subway otvara svoj drugi restoran u samom centru Zagreba  |  Humanoidni robot Viktorija novi je promotor turističke ponude Zagrebačke županije  |  Beč ovaj tjedan postaje raj za pivoljupce  |  Istraživanje MasterIndex otkriva: 48% nas planira zimovanje u inozemstvu, a najpopularnija su advent  |  G.E.T. Awards: Bijeli grozd 2019  |  Čarobni spa svijet koji ćete obožavati ove zime  |  Vinski razgovori uz vina Pilato   |  Fuliranje is coming to town  |  Špin na zagrebačkoj špici   |  Sudjelujte na 14. VINOcomu  |   ||
   

Hrvatska: VINUM.IN - promocija časopisa o vinu

25.09.2019
U zagrebačkom restoranu Fino&Vino predstavljen je novi časopis o vinu, VINUM.IN.  Na svečanoj promociji glavna urednica Dijana Grgić predstavila je  svoje suradnike, vinare i koncept časopisa.   
 

VINUM.IN će izlaziti tromjesečno, a cilj mu je prikazivati vino kroz različite oblike. Već u prvom broju vino se povezalo s arhitekturom, poezijom i kolačima. Osim hrvatske vinske scene koja je predstavljena putovanjem kroz kontinentalnu Hrvatsku, Dalmaciju i otoke, zavirilo se na vinsku scenu susjedima iz Srbije, a Matija Lesković putovao je do daleke Južne Afrike.  Temu broja -   rajnski rizling   - predstavio je Ivo Kozarčanin, Tomislav Radić je čitateljima pripremio tekst o kraljevini, a  Željko Suhadolnik prenio je čitateljima svoje bogato iskustvo vinskih putovanja po inozemstvu. Marija Vukelić je u rubrici „Vino na visokoj peti"  ugostila enologinju Evu Krištof  te intervjuirala Željka Suhadolnika u rubrici „Razgovor s vinom o vinu". 
 
Ivana Erhardt Draganić kroz rubriku „Vinska mušica" predstavila je vina Slavonije i Baranje, dok je dr. Nina Levičnik, prikazala vinsku arhitekturu na primjeru jedne hrvatske vinarije, a  Domagoj Jakopović Ribafish ispričao je kako nastaje bajkovito vino Potribica vinarije Boškinac. Moderni dizajn časopisa najbolji je pokazatelj smjera u kojem se ide, a za odlične fotografije pobrinuo se urednik fotografije Julio Frangen.  

Drugačiji, moderan, zanimljiv i edukativan časopis već od sljedećeg broja će svoje mjesto pronaći na kioscima kako bi bio dostupan svim vinoljupcima.  Prvi broj, kao posebno izdanje, distribuira se slanjem besplatnog primjerka na adrese vinara, restorana, wine barova, vinoteka, hotela, vinskih udruga i mnogobrojnih vinoljubaca. 

Na promociji su gosti imali priliku kušati i neka vina, pjenušce i rakije koji su predstavljeni i u časopisu. 
Uskoro se očekuje i web izdanje gdje će se časopis moći on-line prolistati, a sam web bit će u formi vinskog portala  na kojemu će se pratiti aktualnosti između dva broja. 


Nazad
 
 
 
 
back to top