InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 19.02.2019 || Valamar Riviera sa sindikatima dogovorila isplatu 13. plaće u neto iznosu od 5.000 kuna  |  Uskoro četvrto, nikad bogatije izdanje sajma Vinart Grand Tasting  |  Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom u kavani Procaffe  |  Predstavljen Aminess Gourmet Lab  |  Predstavnici Turističkih zajednica Raba i Lopara otkrili što očekuju od 2019. godine  |  Digitalna platforma DISH dostupna u Hrvatskoj  |  Vino uz žlicu i Podravku u Aperitivo baru  |   Predstavljena mlada vina berbe 2018.   |  Hotelska grupacija Falkensteiner jača poziciju brenda  |  Booking.com objavljuje finalistice nagrade Technology Playmaker Awards 2019  |  U susret centralnom turističkom događaju u regiji  |  HGK predstavila vina najuglednijim ugostiteljima Berlina  |  Ledena berba u PP Orahovica  |  Odličan rezultat adventa na Rabu  |  EDITEL Adria 8. poslovni doručak u Dubrovniku  |  Trendovima usprkos: Iz Zagreba preselili u Slavoniju  |  Hrvatskim restoranima uručena MICHELINOVA priznanja  |  Što nas čeka na domaćoj gourmet sceni?  |  Svečana premijera predstave „Svaki tvoj rođendan” održana uz promociju vrhunskih vina vinarije Oraho  |   Rab postao prvi Europski otok sporta   |   ||
   

Hrvatska: Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom u kavani Procaffe

11.02.2019
U suradnji sa zagrebačkom kavanom Procaffe u Tkalčičevoj ulici, Udruga za kulturu stola G.E.T. pokrenula je niz događanja pod nazivom "Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom i gostujućim vinarijama".
 
 
 
Projekt će se bazirati na prezentaciji vinarija koje su medijski manje zastupljene, uz poneku iznimku, a koncept je osmišljen kao talk show uz interakciju s publikom.
Prvi "Vinski razgovor" odigrao se 7. veljače uz vinariju Jakovac iz Erdutskog vinogorja. Tomislavovi gosti bili su braća Ozren i Ognjen Jakovac, koji su vinariju naslijedili te ju odlučili modernizirati i unijeti duh mladosti u proces proizvodnje vina i izgradnju branda. Obojica su po struci inženjeri građevine i žive u Zagrebu, u slobodno vrijeme njeguju svoju ljubav prema vinu, a naslijeđenu tradiciju doživljavaju kao užitak, ali i vrijednu obvezu.
 
Publici "Vinskih razgovora" predstavili su svoja visokokvalitetna i vrhunska vina: Graševinu, Chardonnay, Traminac mirisavi i Crni Cuvée (merlot i cabernet sauvignon) te kao iznenađenje dva vina koja još nisu na tržištu - mladi Sauvignon (berba 2018) i Chardonnay koji je, nakon tromjesečne maceracije, idućih 7 mjeseci odležao u većim (500 L) hrastovim bačvama. Posebno je bilo zanimljivo usporedo kušati dva Chardonnaya, jer se radi o grožđu iste berbe (2017.), ali o dva različita načina proizvodnje i njegovanja vina, tako da je publika "Vinskih razgovora" imala priliku iz prve ruke vidjeti i okusiti razliku. 
 
"Vinski razgovori" su osmišljeni kao razgovor Tomislava Stiplošeka s predstavnikom vinarije u kojemu publika aktivno sudjeluje u razgovoru i  tako sukreira njegov tijek. Kušana vina su dobila dosta pohvala i svako je našlo svoje poklonike - tako se pokazalo da paleta vina vinarije Jakovac odgovara različitim ukusima, da se vina slažu uz raznu hranu, ali mogu piti i samostalno te da im još nedostaje pjenušac, za koji su ovom prilikom rekli da ga imaju u planu. Osim proizvodnje pjenušca, braća Jakovac najavila su još i druga, veća ulaganja u vinariju pa i usmjeravanje ka vinskom turizmu. Jedva čekamo priliku za prezentaciju tih novosti!
 
Nakon "Vinskih razgovora" u prostoru kavane Procaffe održan je "After Work Party četvrtkom" - i dalje uz vina Jakovac i ukusne zalogaje te uz zvukove jazza, soula i rocka u izvedbi Sare Spinčić.
 
Drugi "Vinski razgovor" održat će se već za dva tjedna, 21. 2., uz vina vinarije Perak. Naravno i tada publiku očekuju iznenađenja, no ako vam se taj datum čini daleko, Tkalčićeva 54 to zasigurno nije, a na toj adresi kavana Procaffe idealno je mjesto za opuštanje uz šalicu kave ili druženje uz čašu vina i pokoji zalogaj. 



Nazad
 
 
 
 
back to top