InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 20.01.2021 || Novo veliko priznanje novigradskom kampu   |  Prijavite se na online gin radionicu by Murska Dekla!  |   Šesti Vinart Grand Tasting održat će se u novom terminu u ovoj prijelaznoj 2021. godini   |  Valamar osigurao blagdansku potporu za djelatnike, uz podršku lokalnim proizvođačima i OPG-ovima  |   Valamarovi hoteli i ljetovališta i ove godine dobitnici najprestižnijih turističkih nagrada World   |  Valamar se uključio u projekt „Elements of AI“ – najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligencij  |  Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa  |  Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |   ||
   

Hrvatska: WINE & BIKE TOUR ERDUT

09.09.2020
Početkom berbi grožđa održat će se Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija   na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav u Erdutskom vinogorju. Dionizijska je to pripredba kojom se slavi vino, umjetnost, ljepota druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava.
 
 

Ovogodišnji  Wine & Bike-a od 11. do 12. rujna biti će  mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, vođenih vinskih degustacija i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

Manifestaciju u petak, 11. rujna, otvara predstava "Idi pa vidi" autora Ladislava Prežigala u režiji Damira Mađarića. U predstavi  igraju  glumice Mia Krajcar i Marija Kolb.
U toj  komediji  kakve se političke igre kombiniraju u malom frizerskog salona koji je upravo doživio ovrhu ispričati će  vlasnica salona „Idi pa vidi", njezina djelatnica Iris te još niz osoba iz društvene svakodnevice koja samo na prvi pogled izgledaju obično. U priču je uz pjesmu i ples upletena k.v. čistačica, danas poduzetnica Jagoda, ugledna ministrica Đurđica, estradna zvijezda Emilly, bivši zatvorski čuvar Cajo i drugi.

Ujutro u subotu 12. rujna, počinje  zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj u vinariji Erdutskih vinograda d.d. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj. Vozit će se ruta Aljmaš-Erdut, a sudionici utrke će uz pomoć karte tražiti sakriveno blago – vina Erdutskog vinogorja.

Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu od 10 do18 sati  u vinarijama Siber, Danubio, Janečić, Antunović, Brzica, Erdutski vinogradi i Vina Magistra.
 
U subotu, s početkom u 10 sati u vinariji Siber održati će se Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja,  organizaciji Salona of Sparkling Wines, vinarije Siber i Turističke zajednice Osječko baranjske županije, gdje će se predstaviti pjenušava vina Erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje.
Nakon doručka održat će se erdutski "En primeur", kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije. „En primeur vrhunskih erdutskih vina" biti će vina Siber, Brzica, Antunović, Erdutski vinogradi.

Ovogodišnji Wine & Bike  u subotu, 12. rujna, s početkom u 20.00 sati, upotpuniti će nastup višestrukog dobitnika nagrade Porin, pjevača, tekstopisaca i gitarista  Damira Urbana i njegovog pratećeg sastava.

U okruženju Erdutskog vinogorja posjetitelje očekuje i In Da Sofa lounge.

Organizatori manifestacije su Općina Erdut i Turistička zajednica Osječko-baranjske Županije a suorganizatori  Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, Turistička zajednica Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta.

Wine & Bike Tour Erdut 2020
11. – 12.9.2019.


PROGRAM
11. rujna (petak)

19.00 – 20.30Predstava: Idi pa vidi, Adam Scena
Slobodan ulaz
- Lokacija: Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)  

12. rujna (subota)

10.00 – 12.00Wine & Bike biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš - Erdut
Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu.
Pobjednik utrke biti će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu.
Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu online prijavu putem poveznice:
http://bit.ly/WineBikeTourErdut2020-Utrka
Broj sudionika je ograničen.

10.00 – 18.00Dan otvorenih podruma
Vinarije Erdutskog vinogorja
https://tz.opcina-erdut.hr/enogastronomija/

10.00 – 14.00Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja

Na pjenušavom doručku Erdutskog vinogorja, u organizaciji Salona of Sparkling Wines, vinarije Siber i TZ Osječko baranjske županije, predstavit će se pjenušava vina Erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje. Nakon doručka održat će se erdutski "En primeur", kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije.
Cijena ulaznice je 100,00 kn, uz obveznu online prijavu putem poveznice: http://bit.ly/PjenusaviDorucakErdut
- Lokacija: Vinarija Siber, Erdut, cesta Svetog Martina

17.00 – 18.30Vođena degustacija vina

Ulaznica: 50,00 kn. Broj sudionika ograničen.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail adresu: damir@all4wine.hr
- Lokacija: Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut.

18.30 – 19.30Poezija u čaši – Enes Kišević

Vođena degustacija vina uz čitanje poezije
Slobodan ulaz
- Lokacija: Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut

20.00 – 21.30Koncert: Urban & 4

Ulaznica: u pretprodaji 80,00 kn / na dan koncerta 100,00 kn
Pretprodaja ulaznica:
-Putem online sustava Entrio:
https://www.entrio.hr/event/wine-bike-tour-erdut-2020-koncert-urban-4-8270
-Barcelona Pub, Vukovarska 4a, Osijek
* Na dan koncerta ulaznice će se moći kupiti isključivo na ulazu u koncertni prostor
- Lokacija: Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut

18.00 – 00.00   DJ ON WINE SESSION @In Da Sofa
Slobodan ulaz
- Lokacija: Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, ErdutNazad
 
 
 
 
back to top